Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda szczęśliwa mamusia

Kochane, pomóżcie, doradźcie ;)

Polecane posty

Jestem w 7 tygodniu ciąży, mam 22 lata. Ciąża była nieplanowana, bo najpierw miałam trochę schudnąć ;p ważę 75kg a mam 170cm wzrostu, no moja waga nie jest do końca prawidłowa i nie ma co się oszukiwać. Z budowy ciała, nie wyglądam na grubą, bo ratują mnie szerokie biodra i płaski brzuch. Rzecz w tym, że zastanawiam się czy podczas ciąży da się troszkę ujędrnić mimo wszystko swoje ciało? Postanowiłam, że chce się dobrze odżywiać, tak aby prościej było mi później schudnąć, do tego chce się ruszać więcej i biegam na orbitreku. Wiem, że nie schudnę, bo dziecko będzie rosło, a kilogramów na wadze będzie przybywać, ale zastanawiam się czy przez to mogłabym ujędrnić swoje ciało ?? Planuje się wybrać do dietetyka, aby ustalił mi specjalną dietę. Zastanawiam się czy jest to możliwe ?? Miałyście tak? Co z tego wyszło ?

Gość allalllalaj
nie mam dzieci ani nie chcę ich mieć, więc się nie znam ale na moje oko ciąża i orbitrek to jakoś nie bardzo :o 🖐️

Gość amorra
jest to jak najbardziej mozliwe i zycze Ci powodzenia :) a to ze nie schudniesz to bzdura przy dobrej diecie schudniesz :)

Gość amorra
tylko nie zapomnij zrobic badan i porozmawiac o tym wszystkim z lekarzem prowadzacym, bo to on musi stwierdzic czy nie ma zagrozenia dla dziecka

hej ja jak zaszlam w ciaze mialam 103 kg polecam smarowac sie oliwka zwykla taka jak dla dzieci ;p nie przytylam duzo bo tylko 7 kg a na poczatku ciazy chudlam chyba z 3 kg a jadlam wszystko musisz myslec ze nie masz jesc za dwoje tylko zdrowo ;)

Gość mozesz cwiczyc rece nogi
Posladki,rozciagac sie.ale nic w nadmiarze i. Po konsultacji z lekarzem. Ruch w ciazy jest jak najbardziej wskazany,sama jestem w 9 mscu i 2 razy w tyg cwicze na specjalnych zajeciach dla kobiet w ciazy.mozesz uprawiac joge,o ile wczesniej to robilas. Jezeli do tej pory jednak nie cwiczylas to rozpoczecie gimnastyki nie bedzie zbyt dobrym pomyslem.

amorra- super że tak myślisz, potrzebowało mi troszkę wiary, bo niestety troszkę zaniedbałam swoje ciało ;( i chciałabym coś zmienić, dla siebie dla przyszłego męża i przede wszystkim dlatego, żeby się dobrze czuć :) Moja ginekolog, powiedziała że nie ma przeciwwskazań do ruchu, oczywiście nie mogę się przemęczać i nosić ciężkich rzeczy, bo to może zagrażać dziecku ale zwykły spacer, czy bieg na najmniejszym obciążeniu na orbitreku to nic złego. Chciałabym być sexy mamuśką ;)

Gość amorra
ja na Twoim miejscu zapisalabym sie na jakis areobik dla przyszlych mam albo zajecia na basenie, a jak to za duzy koszt to wejdz na youtube i poszukaj jakiegos fajnego filmiku z cwiczeniami dla ciezarnych :) przed pojsciem do dietetyka zrob sobie badania krwi morfologie itp. zeby wiedzial jakie wartosci odzywcze sa Ci najbardziej potrzebne :) ja trzymam kciuki :) sama cwicze a jaestm w 19 tyg

Gość mozesz cwiczyc rece nogi
Oczywiscie mam na mysli intensywna gimnastyke. Ummiarkowana jak najbardziej wskazana :)

okey super ;) cieszę się, że dodajecie mi wiary :) Mam w planach dużo spacerów, basen a wieczorami orbitrek ;) Do tego dietetyk i ustalone zdrowe jedzenie dla dziecka :) Mam nadzieje, że po ciąży szybko schudnę i będę wyglądać lepiej niż teraz, wiele kobiet pisze tu, że dziecko i ciąża dają takiego kopa trochę do odchudzania się później :) Mam nadzieję, że będzie tak i w moim przypadku :) * Dziękuje za radę Pani, która mówi żeby smarować się oliwką dla dzieci. Chciałabym tylko zapytać, czy na samym brzuszku czy na całym ciele ? I kiedy zacząć się smarować >? Już teraz czy jak pojawi się chociaż lekki zarys brzuszka, bo póki co jestem w 2 miesiącu i nic zupełnie nie widać, ale to chyba normalne prawda ? A u Was w którym miesiącu widać było chociaż śladowe ilości brzuszka ??