Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa a a a

Do kobiet, które wpadły stosując tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Ewa a a a

Czy pozwalałyście kończyć w środku swoim facetom?

Gość vn
no na pewno pozwalały skoro wpadły

Gość Ewa a a a
Czyli pigułki plus na wszelki wypadek stosunek przerywany gwarantuje niezajście w ciąże?

Gość Jiana_80
Jeżeli tak to rozpatrujemy to ja proponuję pigułki, stosunek przerywany obowiązkowo z prezerwatywą, spiralkę w razie czego, globulki plemniko bójcze i szklanka wody.

Gość Jiana_80
Nie popadajmy z skrajności w skrajność. Pigułki są skuteczne pierwsze opakowanie jest tylko niebezpieczne o organizm musi się nasycyć. a następnie jak będziesz stosowała się do zaleceń tzn nie pomijała żadnej z pigułek i zażywałam o tej samej porze najlepiej o tym samym zasie +/- 1 h to będzie ok.

Gość Ewa a a a
Jiana_80 - a alkohol można pić normalnie czy obniży to działanie pigułek?

Gość Jiana_80
Alkohol nie wpływa na działanie pigułek. Są niektóre leki, które wchodzą w interakcje liste można znaleźć w necie. a wracając do tematu, jeżeli nie zwymiotujesz w przeciągu godziny od zażycia pigułki i nie będziesz miała jakiejś strasznej biegunki to nie ma się czym martwić. Jak mówiłam trzeba naprawdę bardzo uważać przy pierwszym opakowaniu... niby one działają od pierwszej tabletki, ale moja koleżanka właśnie tak wpadła. w pierwsyzm miesiącu stosowania. Innych przypadków nie znam.

Gość ! Terenia !
Jak was czytam to sra­m :O Najpierw się śmiejecie z takich dziewczyn co chcą dodatkowej ochrony, a jak tu jakaś założy temat, że wpadła i chce usunąć to ją je­b­iecie, że jak ona się zabezpieczała?! i że jak wiedziała, że nie chce dziecka to trzeba było używać skuteczniejszej ochrony, hipokrytki 🖐️

Gość Ewa a a a
Jiana_80 - A jeżeli pół roku stosowałam Diane 35 i teraz przechodzę na Regulon, to dalej mam uważać, bo to pierwsze opakowanie pigułek (innych tabletek), czy jak?

Gość Jiana_80
Nie popadajmy z skrajności w skrajność. Pigułki mają bardzo dużą skuteczność większą ma chyba tylko szklanka wody zamiast. Jeżeli są oczywiście stosowane odpowiednio zgodnie ze wszystkimi zaleceniami. Jeżeli chodzi o przypadki wpadki na pigułkach znam dokładnie 2. Jeden kiedy dziewczyna po połknięciu pierwszej uznała, że jest całkowicie zabezpieczona i Hulaj dusza diabła nie ma... a druga kiedy dziewczyna połykala jak chcę. Raz połknęla rano, raz wieczorem, dwie zapomniała itd. Ja sama pigułki stosowałam 3 lata i nie stosowałam żadnej innej metody antykoncepcyjnej poza pierwszym miesiącem i okresami kiedy brałam antybiotyki. I nie wpadłam Są dziewczyny które po 5-7 lat stosują pigułki. więc to skuteczna metoda. A z drugiej strony jeżeli dziewczyna decyduję się z chłopakiem na współżycie musi liczyć się z konsekwencjami że może się wpadka zdarzyć. Więc jeżeli nie jesteście goowe na to, ze może się zdarzyć to nie rozkładać nóg

Gość Jiana_80
Ewa a a nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Nie znam składu tych środków. Ale osobiście dla własnego komfortu psychicznego bym ten jeden miesiąc zmusiła faceta do prezerwatywy. Zwłaszcza że nie wiesz jak Twój organizm zareaguję na zmianę.

Gość ! Terenia !
Zrezygnować z seksu? :O To chyba jakiś żart i wyjątkowo nieśmieszny :O 🖐️ po to jest aborcja żeby w razie właśnie takich wpadek ją zastosować 🖐️

To chyba, nie regularnie brały, bo ja biorę już 8 meisięcy czasem zapomniałam o 5 minut tabletki i nie jestem w ciąży.

Gość efsrgth
Ewo nie musisz uważać. Jeśli pierwszą tabletkę (z tych pierwszych) bierze się pierwszego dnia miesiączki to od razu jest się zabezpieczonym. Organizm nie musi się nasycić. :o A jeśli zmienia się z dwuskładnikowych jednofazowych na dwuskładnikowe jednofazowe to bierze się tak samo jakby się brało cały czas te same tabletki i cały czas jest się zabezpieczonym. Zarówno diane jak i regulon to tabletki dwuskładnikowe jednofazowe. Zastanawiam się tylko dlaczego bierzesz tabletki starej generacji z dużą dawką hormonów? Ze względu na cenę? Dobrze się po nich czujesz?

Gość angelki765
no wlasnie ja zaryzykowalam stosunek przerywany tylko ze facet byl chwile we mnie a ja przed okresem i dzisiaj powinnam dostac a tu nic.macica powinna byc opuchnieta przed okresem?bo dzisiaj sorawdzalam i taka jest a po oddaniu moczu pojawia sie bialy sluz nie rozciagliwy lecz bardziej luzny

Gość w ogromnym przelocie XV
a w jaki sposób sprawdziłaś, że macica jest opuchnięta? nie chodzi Ci przypadkiem o to, że szyjka macicy jest rozpulchniona?

Gość angelki765
po prostu nie wiedzialam co sie dzieje ze mna bo nie mam regularnego okresu ale tak sobie obliczam ze do tego dnia powinnam dostac.przed wzieciem prysznicu wlozylam po prostu palec i wyczulam ze jest spulchnione a nie jak zawsze normalna