Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sbxhdhahchc

Bardzo się martwię.

Polecane posty

Gość sbxhdhahchc

Mam koleżankę którą spotkało bardzo dużo trudności, problemów i smutków. Ma ona depresję, myśli o samobójstwie od 6 lat. Końcówka roku 2012 była dla niej dużym dołkiem, później aż do teraz zachowywała się dziwnie. Niby była szczęśliwa, co chwilę się śmiała jednak można było wyczuć, że pod tym szczęściem kryje się smutek i ból, że ona po prostu udaje. Dzisiaj rano rozmawialiśmy przez telefon, powiedziała, że wyjeżdża na weekend i się pożegnała, nie była rozmowna jednak wydawała się wesoła przez telefon. Pojechała domyślam się do dużej miejscowości położonej 119km dalej. W tej chwili nie odbiera telefonu, boję się, że sobie coś zrobi, że jej nieupilnowałem.

Gość o co mam powiedziec
teraz wielki przyjaciel?

Gość sbxhdhahchc
O co Ci chodzi?

Gość kochanka Francesca
a co ty jestes anioł stróż? każdy sobie rzepke skrobie takie czasy :classic_cool:

Jeżeli miała depresję, to nie musiało się TERAZ stać nic konkretnego- problemy mogły się nawarstwiać. Najwięcej samobójstw osób w depresji jest właśnie w momencie, gdy im się "polepsza"- wtedy mają siłę targnąć się na życie. Ale nie popadajmy w paranoję, nie zakładajmy od razu najgorszego.

Gość sbxhdhahchc
Bardzo dużo złych rzeczy, jej ojczym jest alkoholikiem, bił ją, poniżał, jej mama dodatkowo się na niej wyżywała, dużo złego by można mówić o jej sytuacji w domu. Do tego doszły problemy ze zdrowiem, nikt się nią nie interesował, nie miała bliższych osób. Ogólnie jest ona samotna i nieszczęśliwa.

Gość tak to już jest niestety
"Nie upilnowałem"? a co to w ogóle znaczy? Przecież i tak zrobi co będzie chciała. To miłe, że się martwisz, interesujesz. Ale to wszystko co można zrobić dla takiej osoby. Czy ona się leczy na tą depresję?

Gość sbxhdhahchc
Staram się być jej przyjacielem chociaż ona otwarcie mówi, że mimo tego, że są jakieś osoby w koło niej to ona nie czuje obecności nikogo, uważa, że jeśli ktoś trochę się do niej odezwie to robi to z grzeczności lub politowania. Jest samotna. Nie leczyła się nigdy na depresję. Uważa, że w jej sytuacji to nic nie da bo psycholog nie da jej rodziny, przyjaciół, bliskich.

Gość sbxhdhahchc
szpiegiem

Musisz ją wspierać z całych sił , ona tego potrzebuje. Chce czuć się kochana, bezpieczna i ważna dla kogoś. Postaraj się to jej pokazać, jeżeli Ci na niej zależy. Z depresji da się wyjść, ale tylko z pomocą innych ludzi, uwierz.

Gość sbxhdhahchc
Bardzo się staram i przykro mi, że ona mimo tego mówi, że nikogo nie ma, że nikt by za nią nie tęsknił i nie płakał. Dodatkowo jej choroba ją dobija. Boję się co teraz robi, co się z nią dzieje. Ma wyłączony telefon.

Gość tak to już jest niestety
Dupa nie wspierać. Ja bym ją za do lekarza zaciągnęła na siłę, podstępem, groźbą, prośbą, jakkolwiek. Depresja to choroba i trzeba ją leczyć. Sama sobie dziewczyna nie poradzi skoro to już tak długo trwa.

Gość myyyl
mogłeś jechać z nią i ją porządnie zerżnąć bo jej cipcia się wyraźnie o to prosi :classic_cool:

Gość sbxhdhahchc
Czy niektórzy muszą sprowadzać wszystko do seksu? Martwię się tym, że nie mogę się z nią skontaktować.

Gość yookoo
Kochasz ją?