Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli zabek:(

uszkodzenie ząbka u 16 miesięczniaka

Polecane posty

mój synek uszkodził sobie nieznacznie jedynkę uderzając broda o zabawkę :( chciałabym pość do dentysty ale obawiam się że niewiele wskóra i nawet mu tam nie zajrzy bo nie lubi chłop jak mu się w buzi grzebie.Zdarzyło się takie uszkodzenie waszym dzieciom czy tylko mój młody taki wybitny?

Gość uasdfghjk
up up up

Gość pani w kapeluszu
A duzo sie uszczerbilo? mozesz pojsc dla spokoju sumienia. Moja corka na czyms sobie uszczerbila jedynke,ale to tylko kawaleczek na kancie,jakos 0,5x1 mm i nie wygladalo,zeby ja bolalo,wiec nigdzi nie szlam z nia

niedużo własnie , odprysneło od tyłu i cit widac to z przodu wiem że to zetrze i nie bedzie śladu ,ale chyba postaram sie jednak utrzymac go u dentysty dla wszelkiego spokoju i tez nie widze żeby reagował bólem przy jedzeniu czy piciu.

moja córa miała 3 lata jak wybiła sobie górne jedynki... całkowicie... dentysta wcisnąl jej spowrotem w dziąsła i przykleił specjalnym klejem do dwójek i trójek - takie usztywnienie nosiła przez 5 miesięcy - przez ten czas ząbki przyjęły się w dziąśle spowrotem :) dziś po wypadku nei ma śladu warto isc do lekarza bo jednak jescze parę lat będzie potrzebowal tego ząbka

a w małe uszczerbienie moze wdac sie próchnica i rozszerzyc potem an inne zabki...

własnie dlatego pójdę moj starszy syn jak miał ze 3 lata przewrócił sie na jeżdziku do przodu rozciął wargę ale niby nic sie innego nie stalo ale po jakimś czasie ząb zaczął sinieć okazało sie że był martwy ale trzymałsie mocno ,w 7 roku życianiewiele z niego zostało więc dentystka go wyjęła bo staly zaczął wychodzic obok teraz ma zdrowe stałe zęby cud ze ten upadek nie uszkodzi mu zawiązka tego stałego zęba.No nic pójde w poniedziałek i zobaczymy:) gdzies czytałam ze sie fluoryzuje to uszkodzone miejsce zeby próchnica nie weszła zobaczymy co powie dentysta.Dzięki wielkie bo juz myslałam że tylko mój taki gigant:)

Gość xzxzxz
takie wyszczerbienie dentysta będzie szlifował wiertłem do borowania :)

Gość ,mnbvcdfghj
tak jasne takie wyszczebienie szlifuje sie samo bo mleczaki sie scieraja a jesli jest ostre to jest specjalny papierek do scierania ostrych brzegow u dzieci juz widze takie dziecko i wiertlo do borowania :O