Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysztof50

separacja

Polecane posty

Gość krzysztof50

jak to wygląda według prawa?

Gość krzysztof50
Zaznaczam że to żona się wyprowadziła..

Tak jak rozwod tylko powtornego zwiazku nie mozna zawrzec :-) separacja to otwarta furtka do ewentualnego powrotu do malzonka ale jesli trwa 3 lata to mozna wystapic potem z pozwem o rozwod i dostaje sie go bez problemu. Oczywiscie o separacje tez wystepuje sie do sadu - dokumenty takie jak przy rozwodzie , sprawa taka sama

Gość krzysztof50
Czyli po 3 latach mogę wystąpić o rozwód...ok,a co zrobić z hipoteką na dom?

O rozwod mozesz wystapic w kazdej chwili , separacja jedynie ulatwia :-) hipoteka to juz podzial majatku wiec inna sprawa

Gość krzysztof50
Pytam o hipotekę bo mimo że ja ją spłacam to żona twierdzi że nigdy z domu nie zrezygnuje i nawet go nie sprzedam bez jej i banku zgody.

Podzial majatku tj. Domu w tym wypadku- wartosc domu - kredyt i roznice ew. oddajesz zonie w formie splaty jej czesci. To tak w duzym skrocie ale tez prosta sprawa bo to ty splacasz i tam mieszkasz .warto to zrobic bo w koncu splacisz wszystko a ex bedzie chciala polowe domu

Gość natka1358
skoro tak twierdzi to widocznie planuje powrót dlatego nie zgodzi się na sprzedaż domu :) będzie dobrze, powodzenia! http://stylowi.pl - Dziel się swoim światem i stylem!

Gość krzysztof50
Spłacać hipotekę i żonę...nie dam rady....ale jestem gotowy zostawić jej nasze mieszkanie w którym teraz mieszka razem z synem ,córka mieszka za granicą.Proponowałem żonie powrót ale jak się dowiedziałem że mnie zdradziła to już nie chcę zresztą ona sama chce tylko korzystać z domu w czasie swojego urlopu ,przyjeżdża sama ,z tesciami,znajomymi itp.

Gość krzysztof50
Uważa też że mało zarabia i chce jeszcze alimenty.

Krzysztof nie dawaj sie , kurcze sama jestem po przejsciach i zostawilam wszystko exowi ale to zle rozwiazanie - zrob z tym porzadek .co to jest ze przyjezdza jak jej sie podoba ! Zobaczyla ze mozna i bedzie to wykorzystywac. Zrob szybko rozwod i podzial, jesli jest miszkanie dodatkowo to moze byc latwiej ale z tego co napisales to wydaje mi sie ze zona bedzie chciala oskubac cie a na to przyzwolenia nawet ja bym nie dala

Jesli zostaniesz uznany za wylacznie winnego rozpadu małżeństwa to oczywiscie bedziesz musial placic ex alimenty . Zona wyraznie chce cie wykorzystac , no chyba ze masz duzo na sumieniu :-)

Gość krzysztof50
Sumienie mam czyste ,zawsze tylko praca i praca .

Gość krzysztof50
Nie rozumiem czemu miałbym jeszcze alimenty płacić....ja jej nie zdradzałem,nie wyrzuciłem z domu,nie kazałem iść do pracy....to ja mimo że mam emeryturę to jeszcze tyram na pół etatu i przy wykańczaniu domu.

Bo jesli masz czyste sumienie i niezbyt konfliktowy charakter to jestes idealnym materialem na dojenie, a jesli jeszcze byc moze byles sklonny wybaczac rozne rzeczy wlacznie z wyprowadzka to wierz mi, kobieta nie zostawi tak tego :-) niestety, i wsrod nas znajda sie harpie :-) musisz przede wszystkim nie dac sobiie wmowic winy a reszta... sie ulozy. Warto wziac adwokata jesli uwazasz, ze jestes slabszy psychicznie bo sady ciagle jednak sklaniaja sie w kierunku kobiet. Jesli mozesz to sprobuj udowodnic zdrade ... znajac zycie to ex powie, iz wyprowadzioa sie bo sie znecales psychicznie :-)

Gość krzysztof50
Rozpowiada te brednie,ma koleżankę którą ja w tym wspiera no i córka trzyma jej stronę (mieszka w Ul) ,syn jest na miejscu i wie jak sprawy wyglądają...to on mi powiedział o kochanku żony i pokazał dowody.

No to jestes w domu , wykorzystsj wszystko bo majac emeryture stala jestes idealnym kandydatem do placenia alim na poziomie 600 zl

Gość krzysztof50
600 zł alimenty + hipoteka + utrzymanie i wykończenie domu ??? to lepiej niech to bank zajmuje i będę miał spokój.

Krzysztof dlatego walcz !! Masz ogromne szanse aby nic nie placic i wygrac caly dom :-)

A co do banku to nie tak szybko jesli masz emeryture to zanim bank przejmie to wejdzie komornik na nia i dochody wiec nie warto

Gość krzysztof50
Tylko na moje dochody?żony nie?hipotekę razem podpisaliśmy...

Gość płaci i nienawidzi
mąż mojej kolezanki emerytki wyprowadził się,ma kochankę kol.wzięła detektywa i miała takie dowody,ze żaden sąd nie uniewinniłby go o alimenty,nawet detektywi byli na sprawie zasądził mu 1500zl alimentów i płaci co m-c

Gość krzysztof50
Niezły kocioł....mam zament w głowie....masz rację ,muszę się za to wsiąść,zlecić to prawnikowi i uderzyć pierwszy,szkoda...tyle kasy i pracy...no i teście i rodzice też pomagali jak mogli a tu takie numery.

Gość krzysztof50
Kurcze! jeszcze oni i dzieci mogą mieć jakieś roszczenia....otworzę puszkę Pandory!

Gość ciężkie czasy
babeczka pobiera 1/2 pensji swojego męża pomimo,że mieszkają oddzielnie,on też z powodu wieloletniej kochanki wyprowadził się z domu, nie mają rozwodu i i mają wspólnotę majatkową i facet musi łożyć na utrzymanie domu orzeczenie jego winy

W takim przypadku jestem za alimentami bezsprzecznie zwlaszcza, jesli malzenstwoo trwalo dlugo :-)

Gość krzysztof50
Moja sytuacja jest trochę inna...do j.w

Gość luk100
Chłopie...na co czekasz? Pędz do prawnika zamiast czekać aż dziwka Cię osaczy i torbami puści,resztą będziesz się martwił później..

Gość dziwne to- to
mika biala ,bez przesady ,dlaczego alimenty!?