Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik008877

pytanie do mieszkanców Londynu - metro

Polecane posty

Gość kasik008877

witajcie :) może mi pomożecie? muszę przejechac metrem z victoria coach station do oxford circus. Na stronie metra znalazłam, że to linia niebieska "victoria", to są dwa przystanki. czy mam rację? czy to jest pierwsza strefa tylko? znalazłam cennik: bilet na pierwszą strefę 4,50 - czy to bilet single czy w obie strony? Czy na victorii są kasy czy tylko automaty biletowe? proszę pomóżcie, nigdy nie byłam w Londynie.

Gość Gienia z płomienia
Tak dwa przystanki, sa automaty i okienka, jezeli nie masz karty oyster bedziesz musiala kupic bilet na caly dzien - I tak to pierwsza strefa ale cen nie pamietam

Gość kasik008877
bardzo Ci dziękuję za pomoc :) karty nie mam żadnej, więc jak kupię sobie ten bilet całodzienny to moge dowolna ilośc razy jeździc w ramach tej strefy tak?

Gość Gienia z płomienia
Dokladnie:) caly dzien bez limitu- milych wrazen zycze :)

Gość kasik008877
dziękuję :)

Gość sikumuik
ile dni zamierzasz spedzic w Londynie? bo jesli pare to lepiej sobie kup karte oyster (w kazdej kasie biletowej lub w offlicence dostaniesz) deposyt jest 5 funtow ale potem ci oddadza jak oddasz im karte. Z karta oyster zaplacisz polowe ceny a transport w londynie jest holernie drogim szczegolnie metro w pierwszej strefie, jesli masz czas to mozesz zlapac autobus z victorii do oxford circus ale pewnie postoisz troche w korkach

Gość sikumuik
a gienia z plomienia gada z lekka glupoty bo jak nei masz karty oyster wcale nie musisz kupowac zadnego biletu na caly dzien, poprostu kupujesz bilet na konkretny przejazd, single ticket na zone 1 i tyle, po co ci calodzienny jak bedziesz jechac tylko dwa przystanki???

Gość kasik008877
Ja jadę tylko na kilka godzin do konsulatu. Musze tylko przejechac te dwie stacje tam i z powrotem. Dobrze, że są kasy to zapytam panią, bo z automatami bym sie nie połapała :) a czy wiecie ile kosztuje bilet w obie strony?

Gość dziurawa kapota
pojedynczy bilet w pierwszej strefie bez karty oyster kosztuje 4.50f czyli 9f w dwie strony, w tym wypadku lepiej albo jechac autobusem albo kupic travel card one day ktora kosztuje 8.80 w godzinach szczytu lub 7.50 poza godzinami szczytu (czyli chyba po 9.30 rano)

Gość dziurawa kapota
lepiej jedz autobusem C2 albo 73 (autobus to chyba 2 funty)