Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzona Panna

Problem z drukarką Canon pixma ip1900

Polecane posty

Gość Wkurzona Panna

Mam Problem. Mam nowe tusze, niestety zdjęcia są blade. powie mi ktoś dlaczego? nie wiem dlaczego? wina tuszu, papieru? czy czego błagam podpowie mi ktoś.

Ja ci na pewno pomogę, albo Kaloszka. Wszystkim pomagamy :) Pierdolnij drukarką o ścianę :classic_cool:🖐️

zakładając nowe tusze dałaś na czyszczenie głowic? może są lekko przytkane dysze lub kupiłaś beznadziejny zamiennik. Jakiej firmy zamienniki?

Gość Wkurzona Panna
OMG. no to mnie zlinczujecie. kupiłam z allegro. podać link?

Gość Wkurzona Panna
ale gry mialam oryginalne t tez tak drukowała. ale teraz mnie to wurza.

na allegro sprzedają często tandetne zamienniki. Może za jakiś czas zasychać tusz w głowicy. Lepiej szybko zużyj i kup normalne zamienniki. Bo inaczej pożegnasz się z drukarką. W canonie jak padnie głowica to nowa kosztuje tyle co nowa drukarka.

Gość Wkurzona Panna
ale wczoraj je napełniłam. i gdy miałam oryginalne też były blade. ale wczoraj chciałam wydrukować i wyszły tragiczne

Gość Wkurzona Panna
chlopak mówi że muszę drukować na pieprze fotograficznem ale on dorgi jest wiec drukuje na zwyklym ksero co stara wynosi z roboty

Gość Heidi Klummmm
mozesz juz ta drukarke na smieci wywalic, bo po zamiennikach canony zawsze psuja sie na amen

w drukarce masz tusz rzadko drukujesz to zasychają dysze i masz tylko część drożnych stąd słabe wydruki. W atramentówce trzeba często drukować i kupować dobre zamienniki inaczej są problemy.

canon atramentówka żyje na zamiennikach 2-3 lata. Sam ostatnio się o tym przekonałem.

Gość Wkurzona Panna
czyli moge se te drukarkę już w dupsko wsadzić?

Gość pomidorowaaaaaaaaa
A może byś taki idiotko weszła w ustawienie drukarki i je sobie zmieniła? :O🖐️

Gość Kosmooosik
mogę polecic wam sklep https://www.bestprint24.pl/ maja bardzo niskie ceny artykułów do druku, robię u nich zakupy juz od jakiegoś roku i jestem bardzo zadowolona

Gość Michu221
Canony wcale nie są awaryjne na zamiennikach i jeśli chcesz drukować zdjęcia to warto jednak poszukać dobrej jakości zamienników. Co prawda wszystko zależy ile drukujesz, ale warto się rozglądnąć. Przyczyn może być kilka takiej sytuacji, że blado drukuje. Kilka z nich to: słaba jakość zamienników (rozcieńczony tusz będzie blady), złe ustawienia drukarki, przytkane głowice (ale wtedy raczej by nie był słaby wydruk tylko dziwne paski, braki w wydruku itp), może być drukarka w jakiś eco mode ustawiona. Jakość papieru też ma sporo do tego. Na papierze foto będziesz miała bardziej wyraziste i nasycone kolory (jest też specjalny profil w drukarce do tego typu zdjęć). Generalnie moje rady to: skorzystaj z dobrych zamienników (np. atramentowka.com/Wieczne-Kartridze-Canon-PGI570/571-Tusze-Barva-5x90 - sama korzystam i nie mam problemu z tym że tusz mi się skończy w najmniej oczekiwanym momencie). Zainwestuj w papier fotograficzny (jeśli nie chcesz to drukuj zdjęcia w fotolabie). Sprawdź ustawienia drukarki.

Gość gość
Moja drukarka już lata na zamiennikach drukuje i na prawdę niż złego się z nią nie dzieje, chodzi idealnie. Zamienniki cały czas kupuje jednej , sprawdzonej firmy active jet. Są na prawdę bardzo dobre.