Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie mam pytanie

Czy na tipsach można jeszcze zarobić?

Polecane posty

Gość takie mam pytanie

Moją naszło na tipsy i chce zestaw za 300pln.

Gość takie mam pytanie
upup

Gość szczerość to podstawa
jeśli wykona je dobrze to myślę ze coś dorobić może, niestety na rynku jest sporo kosmetyczek ale 60% robi paznokcie tandetnie, zły kształt, szybko, jeśli się dobrze wyszkoli to może coś z tego będzie powodzenia

Gość takie mam pytanie
no to jej pewnie kupie niech nie męczy tyłka

PRZECIEZ NIE MUSI robic strikte tipsow.moze robic zel na paznokciach -wiele kobiet je lubi bo po pierwsze sa w stanie zapuscic dlugie paznokcie a po drugie sa trwale

Gość bartek81
nie da się już na tym zarobić. przynajmniej nie w moim mieście. pracowałam w tym zawodzie 6 lat - było ok. fajne kobitki, można było stworzyć coś extra. ale dzisiaj to już wspomnienie. dziś paznokcie powinny kosztować minimum 200 zł przy materiałach jakich używałam (nigdy nie kupiłabym chińskiej taniochy). dziś kobiety bez kursu kupują sobie zestaw na allegro i zostają manikiurzystkami:))) stanowiąc duże zagrożenie dla niczego nie świadomych klientek. taka dziewczyna bez kursu najczęściej nie wie jaka jest różnica między dezynfekcją a sterylizacją . używają jednego pilnika przy kilku klientkach albo metalowych narzędzi co wolno robić tylko w szczególnych warunkach. więc jeśli nie masz kasy żeby zrobić sobie porządny kurs to nie porywaj się z motyką na słońce. możesz sama zarazić się np grzybicą i leczenie będzie kosztowało dużo więcej niż można zaroić :)

Gość takie mam pytanie
pełno urzywek własnei wszedzie jest i tak mi się coś właśnie zdaje że to niewypał.

ja chodze do mojej manikiurzystki ok.8 razy w roku i zostawiam tam po 60 zl-i jak zauwazam to ona ma okolo 5 klientek dziennie -pracuje rowniez w soboty wiec chyba zle na tym nie wychodzi -ona przyjmuje w swoim gabinecie czyli wybudowanym pawilonie przy domu.ma rowniez solarium ..robi rzesy,,pediciure...

Gość bartek81
ja też mam swój salon. udało mi się na niego zarobić zanim nastały ciężkie czasy dla tego typu usług. dzisiaj po prostu wynajmuję lokal i nie muszę się martwić. ale paznokcie to luxus- to nie jest dla każdego. muszą swoje kosztować. jeśli ja płacę za słoiczek żelu ESN ok 150zł a nie 20 zł na allegro za chińskie coś tam to przepraszam bardzo ale nie da się zrobić pazurków za 50-60 zł.