Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość littlefallen..

Lewatywa i czopki w trakcie miesiaczki

Polecane posty

Gość littlefallen..

Podczas okresu mam zawsze problemy z kupa. Ogolnie to jest trasznie twarda i trudno mi jest ja zrobic a przez to jeszcze bardziej boli mnie brzuch. Wiem ze kiedy juz wypchne z siebie ta kupe to czuje sie troszke lepiej ale ciagle czuje ta ciezkosc w jelitach i odbytnicy. Mam wiec pytanie czy podczas pierwszego dnia okresu moge zrobic lewatywe, z czego dokladniej jazrobic, zrobic plytka czy gleboka i czy nie byloby problemem gdybym miala wtedyzaaplikowany tampon. Oraz czylepiej zrobic lewatywe czy wlozyc sobie jakies czopki?

Gość akakaraka
Poszukaj w necie dokładniejszych informacji.. ja wiem tylko, że generalnie przed zrobieniem lewatywy trzeba się wypróżnić (są czopki, które wtykasz przed lewatywą, odczekujesz i... defekujesz). A potem lewatywkę możesz zrobić. możesz mieć tampon, jak tam sobie chcesz.. najwyżej wyjmiesz go przed wypróżnianiem. Chyba z dwóch litrów dla dorosłych się robi.. albo samej wody o temperaturze ciała, albo jakiś napar ziołowy (z rumianku np.).

Gość AlaD
Albo czopki albo lewatywa. Ja na twoi, miejscu kupilabym czopki glicerynowe i aplikowala je na wieczor. Czopek powinien w ciagu godziny podzialac, jak nie to wkladasz drugi. Jak kolejny nie podziala to pomyslalabym o lewatywie.