Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcębyćmamusią

Testujemy za 9 dni kto ze mną?

Polecane posty

Gość Chcębyćmamusią

Szukam chętnych do rozmowy. Jestem 5 dpo :-) bardzo bym chciała żeby to było to.

Gość Chcębyćmamusią
Rok czasu. A ty? :-) Używasz wspomagaczy?

Tez mniej wiecej rok sie staraliśmy, ale teraz już wiem, ze u nas tak łatwo nie bedzie ... Życzę Ci, zeby za 9 dni pokazały sie 2 kreseczki :-) Rok starań to nie jest dużo, przede wszystkim trzeba dać na luz i jak jest wszystko ok to sie uda :-)

Wspomagacze - masz na myśli suplementy dla kobiet planujących zajść w ciążę? Czy jakieś witaminiki/zioła itp.poprawiajace jakość plemników u faceta?

Gość Chcębyćmamusią
A jaka przeszkoda u was występuje? U mnie tarczyca...dopiero nie dawno się o tym dowiedziałam. Ze wspomagaczy chyba wszystkiego próbowałam :-)

Mam endometrioze i to IV stopień, więc różowo nie jest, jestem miesiąc po laparoskopii, teraz zaczęłam brać zastrzyki które uśpia ta chorobę i będziemy działać... Trzeba dać na luz i prowadzić zdrowy tryb życia to samo przyjdzie, ale trochę mnie przeraża, ile par ma teraz problemy, zeby zostać rodzicami. Ciagly bieg i stres, niezdrowe jedzenie i siedzący tryb życia robią swoje :-(

U mnie tez wiek działa na niekorzyść, jestem już po 30-ce. Mąż 5 lat starszy... Ale nie ma sie co poddawać i trzeba walczyć o małe, wielkie szczęście ;-)

Gość Chcębyćmamusią
I my też nie pierwszej młodości ja 30 maż 33 :-) ale nie poddajemy się. Wcześniej miałaś jakieś podejrzenia,że możesz mieć endometriozę??? Ja łykam euthyrox i staram się wyrównać poziom hormonów. Muszę zmienić pracę bo ta mnie wykańcza dlatego tak bardzo liczę na dwie II w tym miesiącu...

Gość Chcębyćmamusią
Paulo przeczytałam twoją stopką. Trzymam mocno kciuki. Podejdziecie jeszcze do iui??

Stres nie jest dobrym sprzymierzeńcem. Lepiej zarobic mniej i bez stresów, niż sie wykończyć nerwowo w robocie i pózniej nawet ochoty na amory nie ma ... Podejrzeń co do endometriozy wogole nie miałam, nie miałam jakiś super bolesnych okresów ani innych dolegliwości, dopóki mi sie coś 'pomieszalo' z okresem - myślałam, ze może to ciąża, a tu sie okazało ze to torbiel... Brałam przez prawie rok hormony, bo istniała szansa, ze to dziadostwo sie wchlonie, ale niestety, skończyło sie laparoskopia - tylko ona w 100% potwierdza endometrioze i jej stopień, wcześniej były tylko podejrzenia. To nie wyrok niby, ale bardzo duża przeszkoda ...

Paula, u nas to tez już raczej tylko in vitro... Lekarz ocenił, ze mam 0,5 % szansy na naturalne zajscie, więc... A jeszcze nie wiadomo, czy z M wszystko ok ... No nic, trzeba wierzyć, ze sie w końcu doczekamy :-)

Autorko, zajdziesz w ciążę, pójdziesz na zwolnienie to nie bedzie stresów w pracy ;-)

Gość życie jest przewrotne
Ja właśnie obgryzam paznokcie w oczekiwaniu na okres... w ciążę zaszłam od razu po odstawieniu tabletek. kocham moje dziecko ale więcej dzieci mieć nie chcę. i teraz przed każdym okresem przeżywam horror-przyjdzie czy nie? choć biorę pigułki i nie powinnam zajść to strasznie się tego boję. życie jest niesprawiedliwe. chętnie bym się z Wami zamieniła-żebyście mogły mieć swoje maleństwa,a ja żebym miała np endometriozę i żebym już więcej nie musiała się martwić czy okres nadejdzie. życzę wam kochane powodzenia-niech pojawią się dwie kreski.

Gość ChcębyćMamusią
Takie właśnie jest życie :-) Oleńko a jak twój m podchodzi do kwestii invitro? My myślimy o iui...

Hej, normalnie podchodzi do in vitro, trzeba korzystać z osiągnięć współczesnej medycyny jeśli jest taka możliwość, w naszym wypadku tez konieczność ... Wypowiedzi powyższej dziewczyny nawet nie chce komentować - kobieto, chyba sobie nie zdajesz sprawy, co to za choroba, ze chciałabys ja mieć :-/