Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grmr

ciagle jem a jestem jak patyk!!! 170cm/50kg

Polecane posty

Gość grmr

czy to normalne ze jem jak glupia np dzis 2x obiad (kurczak, ziemniaki, brokuly, jakas salatka), 5kanapek, chipsy, wielka paka popcornu, pieczone ziemniaki z przyprawa, rogalik czekoladowy i dalej jestem glodna i to megaaa... waze teraz 50kg mam 170 cm wzrostu ale ostatnio schudlam i to sporo pomimo ze jem coraz wiecej... noe wiem co z tym zrobic. ps raczej w ciazy nie jestem ;)

Gość moze masz nadczynnosc tarczycy
przy niej sie chudnie, no albo tasiemca

Gość rfewihfu3iw
ale musisz byc laska zazdroszcze

Gość grmr
robilam ostatnio badania na tarczyce i pasorzyty i wszystko bylo ok. mam 18lat i lekarka mowila ze niby teraz ksztaltuje mi sie sylwetka ale zawsze bylam normqlnej postury a teraz ciagle tylko slysze "boze jak ty schudlas" "masz anoreksje/bulimie?" i tak w kolko

kurcze ja mam podobnie raczej miałam jadłam bez końca a chudłam teraz już prawie nie jem nic raz na dzień czasem więcej.

Gość ula+30
masz tasiemca albo inne gówno

Gość jestem z miesa
badania w kierunku pasozytów.

Gość lekarz pierwszego kontaktu...
badania na pasożyty trzeba powtarzac nawet kilkanascie razy, najlepiej wykonywac je w laboratorium weterynaryjnym.

dziewczyna napisala, ze robila badania w kierunku pasozytów, ale i tak wszystko czego może oczekiwac to takiej rady. Według mnie masz świetną przeminę materii, jesli chcesz przytyc to powinnas zawsze przed snem się najeść. Nie dopuszcxać do tego byś była głodna itd.. Jeść kaloryczne rzeczy ...

ja jestem nizsza od Ciebie kilka cm , ale ważę też kilka kg mniej :) Dokladnie mam 167 i waże 47 kg. Ale mam spory biust, ćwiczę.. także mi się moja figura podoba.. Również jej dużo. Zawsze śniadanie, drugie sniadanie, jakiś słodycz, obiad, podwieczorek, kolacja i przed snem jeszczze zawsze jem do syta. Mam taka przeminę. Nigdy nie robiłam badań, nie sądze by było to coś niepokojącego, wśród moich znajomych znam pare osób, które tak samo dużo jedzą a są szczupłe..

Gość jestem witarinka od 5 miesiecy
no napisała, napisała, ale jak już ktoś wyżej zauwazył powinna powtórzyć te badania bo pasożyty b ardzo trudno wykryć w tych naszych marnych laoratoriach, coś o tym wiem. Moja córka miałam robale w kale a w badaniach wychodzilo ze nie ma :-o

Gość grmr
macie racje powturze badania. a co do wygladu to tez bym nie nazekala bo moj biust do najmniejszych przy tym nie nalezy ;) tylko boje sie ze moze cos ze mna nie tak. zapomnialam dodac jeszcze ze czesto leci mi krew z nosa moja larryngolok twierdzi ze poprostu mam slabe naczynka ale moze to cos ma wspolnego z moja lapczywoscia ;D

Gość lekarz pierwszego kontaktu...
to jest kolejny dowod na to, że mozliwe iz masz pasozyty. MOże masz więcj objawów których nawet nie kojarzysz z tym faktem.

Gość cytat z innego forum
"Witam, ja sam mialem glistnice przez wiele lat, ktorej nikt nie mogl wykryc. Objawami byly, krwawienie z nosa co kilka dni, bole glowy, zatrzymanie wzrostu, bardzo duze laknienie, brak uczucia nasycenia, niska waga, pozniej wysypki na dloniach, pod kolanami i pod posladkami, czy omdlenia i zawroty glowy. Nie pamietam dobrze, ale chyba dostalismy ten sam lek, cala rodzina, bo nie wiadomo bylo kto byl nosicielem. Tabletke sie bralo 2 razy, w odstepie 24 czy 48 godzin. po czym zalecane bylo picie wody po ogorkach kiszonych zaprawionej czosnkiem (2 duze lyzki na pusty zoladek ok 20-30min. przed obiadem) do tego dosc duzo kwasnych rzeczy jak kapusta kwaszona, pestki dyni (bardzo dobre na pasozyty). malo cukrow sztucznych,(slodyczy, czeoklad itp.), ruch na swiezym powietrzu, obowiazkowe mycie rak po toalecie i po przyjsciu do domu. warzywka, owocki, i po krotkim czasie wszystko powinno wrocic do normy jak po odjeciu rozdzka. A jak dokladnie okreslic pasozyty, to chyba trzeba polaczyc badanie kalu (porzadne, zadne ogolnikowe i nie w przychodniach, gdzie zaniedbuja wynik koncowy) plus badanie krwi. Tez na jakis dluzszy czas unikac korzystania z tych samych naczyn i sztuccow bez uprzedniego umycia. http://www.rodziceradza.pl/Zdrowie-dziecka/pasozyty,q,34106.html"

Gość cytat z innego forum
Pasożyt nosowy - wrzęcha (Liquatula serrata) Często powtarzające się krwotoki z nosa mogą być spowodowane przez pasożyty usadawiające się w przewodach nosowych, np. przez wrzęchę (Liąuatula serrata). Jest to płaski pasożyt kształtem zbliżony do języka. Samce mają zaledwie 2 cm długości, natomiast długość samic dochodzi do 10 cm. Oprócz krwawienia wrzęcha powoduje przewlekły nieżyt błony śluzowej nosa ( - katar), objawiający się wypływem z nosa, swędzeniem i częstym kichaniem. Pasożyty te występują nie tylko u psów. Większość zwierząt domowych oraz różne dziko żyjące (sarny, zające, jeże, szczury i myszy) są żywicielami pośrednimi dla postaci larwalnych wrzęchy. Larwy te otorbiają się w postaci małych guzów w płucach, wątrobie, śledzionie lub innych narządach. Psy zarażają się, gdy karmi się je odpadami rzeźnianymi zawierającymi larwy. Obecność pasożyta u psa ustala się na podstawie mikroskopowego badania wypływu z nosa, w którym, w razie zakażenia znajdują się jaja. Pasożyty dostają się do przewodu pokarmowego wraz ze śluzem spływającym z przewodów nosowych do gardła. Możliwe jest też przenoszenie pasożytów poprzez oblizywanie i ocieranie swędzącego nosa. Zniszczenie tego pasożyta nie jest łatwe, gdyż brak skutecznych środków, które byłyby obojętne dla organizmu żywiciela pasożyta (psa). Na ogół jednak inwazja ustępuje sama w ciągu 15 miesięcy. Jednak przez okres choroby pies chudnie i marnieje wskutek częstych krwotoków.

Gość grmr
matko prawie sie rozplakalam jak przeczytalam i sobie wyobrazilam. dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi napewno ich poslucham i zrobie badania jeszcze raz.

Gość zbadaj sie pod kątem
cukrzycy bo podobno ona też może dawać takie objawy, że się je i chudnie

Gość pozaczasem
Mam do sprzedania lek Alinia-Nitazoxanide sprowadzony z USA jesli jest ktos zainteresowany prosze o kontakt na mail agnieszka-pietrzyk@gazeta.pl lub tel 791074405 Mam rowniez praziqantel 600mg w tabletkach. Leki sa na lamblie,glisty,przywry,tasiemce