Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to jest ? ?

proszę o pilną odpowiedz bo mam afere w domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość co to jest ? ?

ten łysy koleś w pomarańczowym odzieniu z reklamy mbanku , budda czy co ? pytam bo moja babka mówi że to jakaś sekta ten bank , na reklamie widziała ,a ja nie znam się ani na sektach ani na religiach

Gość co to jest ? ?
ma ,ale nie to jest tematem wątku

buddyjski mnich :classic_cool: Budda był wiekszy :D

Gość co to jest ? ?
oczywiscie ze moja babka należy do sekty , ja chce po prostu wiedziec kto to jest z tej reklamy bo chce poszerzyc sobie i babce horyzonty :P

Gość co to jest ? ?
czyli buddyzm , czyli konkurencja dla katolicyzmu ,czyli babka miała słuszność ( jako obrończyni katolicyzmu)

Gość buddyzm czy kk?
Co do określenia "sekta" wiadomo że mówimy tutaj ogólnikami i z przymróżeniem oka, ale tak dla ciekawości, wg definicji encyklopedii PWN "sektę charakteryzuje zespół wybranych cech, które często uznawane są za negatywne przez oficjalne instytucje państwowe lub religijne, m.in. autorytarne sprawowanie władzy przez przywódcę sekty, traktowanie członków sekty w sposób instrumentalny przez jej kierownictwo, łączenie celów politycznych i ekonomicznych (czerpanie korzyści materialnych z działalności sekty przez wybrane osoby lub grupy osób) z celami religijnymi lub parareligijnymi, brak samokrytycyzmu, dążenie do uniezależnienia się od uznawanych przez społeczeństwo czynników kontroli (np. rodzina lub media) " Jak dla mnie opis znacznie bardziej pasuje do kościoła katolickiego niż do buddyzmu, nie sądzicie ? :) A Babci możesz powiedzieć że Budda urodził się pół wieku przed Chrystusem - 2500lat to troche długo jak na istnienie sekty, co? :) pozdry

Gość ladna i cwana
Najlepiej zabierz babke do mbanku,niech wezmie kredyt dla Ciebie i gdy przyjdzie jej zaplacic rate zrozumie,ze to bank :D