Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iustka80

karmienie naturalne-czy laktator jest niezbędny

Polecane posty

Gość iustka80

Planuje karmienie piersią do 5-6 miesiąca, czyli do momentu powrotu do pracy.Raczej ni będe ściągała pokarmu, żeby ktos inny karmił małego. Czy w takiej sytuacji jest mi potrzebny laktator? Np na pierwsze dni, nawał mleczny?

Gość ZawszeCiekawaaa
Dużo zależy od tego czy będziesz miala dużo pokarmu czy nie. No i od tego czy dziecko będzie dobrze ssało

Gość Lena204
to zalezy czy bedziesz miala duzo pokarmu jak ktos wyzej napisal ale ja wolalam miec na wszelki wypadek

Ja kupiłam i użyłam dosłownie dwa razy przy nawale. Ale pewnie by się udało ręcznie ściągnąć. Na zapas nie kupuj, chyba że chcesz np mrozić pokarm to wtedy warto.

Gość mia mamma
Kup laktator, ale jakiś niedrogi ręczny. Raczej na pewno Ci się przyda, przy nawale, przy zatorach, lub po prostu gdy będziesz chciała wyskoczyć gdzieś bez dziecka. Nie sądzę, byś przez 6 msc ani raz nie chciała spędzić poza domem więcej niż 2 godziny.

Gość autorko czy ty
przez pół roku nie chcesz wyjść do fryzjera,kosmetyczki czy po jakiegoś ciucha???:/ No to życzę powodzenia...dlaczego nie chcesz żeby tata nakarmił dziecko?;/ Przecież będziesz mogla coś załatwić,zrobić coś dla siebie.

Gość TU PISZE AUTORKA PRAWDZIWA
nie jest ci potrzebny. Chyba że gdzieś będzieś wychodzić i do ściągnięcia pokarmu.

Gość autorko czy ty
no ale ona przez pół roku chyba będzie chciała wyjść sama z domu.Więc laktator jest potrzebny.

Mnie te 3h wystarczały żeby zrobić zakupy, na basen czy iść do fryzjera. Po prostu karmiłam tuż przed wyjściem.

Gość mama007
moim zdaniem jest niezbedny po pierwsze, jak będziesz miała nawał pokarmu, albo zwyczajnie mały nie będzie chciał jeść, a Ciebie będą bolały piersi albo odwrotnie, bedziesz mieć mniej pokarmu i wtedy będzie trzeba pobudzać laktację