Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m55

przyrost wagi po miesiącu

Polecane posty

Gość m55

Witajcie. Ile wasze dzieciaczki przytyły po miesiącu? Moja ma równy miesiąc, przytyła 1kg, ważyła 3410 po urodzeniu, teraz 4400. Lekarka stwierdziłą że wyglada za dobrze, i że jest za grubiutka. Chociaz ja nie myśle ze jest jakas gruba.. i raczej kg na miesiac to norma? czy się mylę? Karmię ją na żądanie, co jakies 1,5h, chyba że śpi dłużej.

Gość zmień lekarkę
j.w.

Gość df.
popieram , zmień lekarkę

Gość hry
1 kg na miesiąc to za dużo. Dziecko do roku czasu powinno potroić swoją wage urodzeniową - więc twoja powinna ważyć 10,2kg. W przypadku, gdyby dalej tyła w tym tempie ważyłaby ponad 15kg,a to zdecydowanie za dużo.

Gość m55
ale z tego co się orientuje to dzieci tyją najwięcej do 3 miesiąca, 1kg na miesiąc, potem to się normuję

Gość m;mk:mk:m,:M<
no przeciez masz geniusza, ktory sie obraca????? cos nie tak???

Gość polanika
Moja przez pierwszy miesiac przytyła 1,5 kg, ale urodziła się z waga 2900. Ale jak to kamisz co 1,5 godziny? Sznur sobie sama zakładasz. wydłuzaj czas stopniowo aż dojdziesz do 2,5 - 3 godzin.

Gość m55
niestety nie da się, córka tak płacze ze nie da się wytrzymać. dłuższa przerwa jest jedynie jak spi i w nocy bo budzi sie 2 razy przez cała noc.

Gość m55
niestety nie da się, córka tak płacze ze nie da się wytrzymać. dłuższa przerwa jest jedynie jak spi i w nocy bo budzi sie 2 razy przez cała noc.

Gość tratata2525
Mój synek ur się 3.100 na szczepieniu w 6tyg miał 4.600 lekarka spojrzała,że karmiony piersiąż i nic nie mówiła.Zacznie więcej się ruszać to nie będzie tak przybierać.

Gość już_mamusiaa
karmisz dziecko co 1,5 h ? Mój Boże.....

Gość zmien lekarke.
co za bzdury opowiada.nie da sie przekarmic miesiecznego dziecka.ono sobie samo na razie reguluje przerwy w karmieniu. co do przyrostu to moja córcia przybierała nawet 1,2kg napoczatku.pózniej troche zwolniła,ale i tak do 14 m-cy była niezly paczek.jak zaczełą chodzic to sie wyciagła i stanęła zupełnie z waga.Nie ma sie czym martwic.

Gość m55
tak, co 1,5 h, ale to jest średni czas, wiadomo czasem jest 2 h, a czasem godzina. Karmię na żadanie, więc Mała sama decyduje kiedy chcę jeść. teraz np miala przerwe 3 h, czasem ta przerwa wynosi pol godziny. zależy czy się najadła wczesniej. Mam nadzieje ze jej sie to nei długo unormuję