Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcanetazxc123

Krwawienie z odstawienia

Polecane posty

Gość zxcanetazxc123

Witacie! Mam mały problem, który niepokoi mnie już kolejny dzień.. Zacznę od początku. Ostatniej wizyty u ginekologa zmieniłam tabletki (miałam wtedy okres więc nie mogłam zacząć nowego opakowania ponieważ jak wiemy nowe tabletki anty zaczynamy brać pierwszego dnia okresu) no wiec czekam miesiąc aż pojawi się okres miałam dostać w niedziele 3 lutego (ostatnie okres miałam 6-10 stycznia) nie dostałam w miedzy czasie żadnego plamienia ( krwawienie z odstawienia) no i okresu tez nie. Obawiam się najgorszego, ale przez ten czas współżyłam dosłownie kilka razy z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy.. Czekam żeby wziąć nowe tabletki a tu nic.. Moje cykle były bardzo regularne, trwały 28 dni. Okres zawsze pięć. Brałam DIANE 35 przez 1,5 roku. Czekam na jakieś odpowiedzi, nie wiem czy mam biec po test czy czekać cierpliwie bo to "normalne"...

Gość zxcanetazxc123
Dodam że ostatnio odd 28 do około 1 lutego miałam bóle sutków, jak nigdy w zasadzie, nie wiem czy to przez antybiotyk, ale wole o tym wspomnieć.

Gość upupupup upupu up
To normalne. Ale to bzdura: "jak wiemy nowe tabletki anty zaczynamy brać pierwszego dnia okresu"

Gość kremooweczkaa
Mogłaś zacząć nowe opakowanie aż do końca przerwy. Rozpoczynanie tabletek pierwszego dnia okresu tyczy się kobiet, dla których są to pierwsze tabletki, a nie kolejne. I to normalne, że nie masz teraz okresu, bo po odstawieniu hormonów organizm często reaguje w ten sposób. Może się zdarzyć, że będziesz musiała pójść do lekarza po tabletki na wywołanie okresu teraz. Ale najpierw dla pewności zrób ten test ciążowy.

Gość zxcanetazxc123
Test zrobiłam i nie jestem, wiesz tak powiedziała mi ginekolog ja nie będę podważać jej decyzji, mam wziąć w pierwszy dzień nie wiemczy tosiętyczy każdych nowo przepisanych tabletek czy tylko branych pierwszy raz jako antykoncepcja/