Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zakłopotana25

Kupiłam przedmiot na allegro i cena okazała się pomyłką. Co teraz???

Polecane posty

Witam, jak w temacie kupiłam na allegro sprzęt AGD- za 20 zł. Nowy kosztuje 260zł, ten był używany. Sprzedający nawet napisał "chyba oszalałem, że sprzedaję go tak tanio, ale niech służy komuś innemu". Teraz przysłał mi maila, że to była pomyłka i sprzęt miał być wystawiony za 200 a nie 20 zł (czego nie uważam za taką szaloną okazję) i chce rozwiązać to polubownie. Co robić? Czy mam jakieś prawo do tego zakupu? Wybrałam opcję odbiór osobisty, bo innej nie było, ale w aukcji jest info, że zgadza się na każdy rodzaj wysyłki po uzgodnieniu. Nie podoba mi się to, bo już się nastawiłam i to troszkę nieodpowiedzialne- jesteśmy dorosłymi ludźmi i jak się wystawia aukcję to się wszystko powinno sprawdzić.

Gość julitaaaaaaaaaaaaaaaaa
szkoda czasu, żebyś się użerała, powie np. że przedmiot uległ zniszczeniu, przecież jak nie chce, to Ci nie wyda towaru- już teraz twierdzi że się pomylił z ceną- może faktycznie tak było? ja bym wystawiła ewentualnie negatyw (grzeczny ale dosadny) i dała spokój, jak to mówi polskie przysłowie "szkoda czasu i atłasu"

Gość onabezogona29
ciekawe czemu posty znikają? Sprzedawca ma OBOWIAZEK sprzedać towar po cenie jakiej go wystawił!!!

Gość bcsjbkskssn,sc ,s cs,c,s
nic nie wskurasz,daj hujowi spokój,powiedz tylko,zeby odesłał ci pieniądze,które juz wpłaciłaś.

Gość coś mi tutaj nie pasuje...
A ja bym się właśnie nie dogadywała, tylko napsuła my krwi ile wlezie. Może się przestraszy i wyda Ci przedmiot, jak się nie zgodzisz na polubowne załatwienie sprawy. Negatyw zawsze zdążysz wystawić. Olej przedmiot, ale sprzedającemu nie popuszczaj tak łatwo.

Gość widzisz a nie grzmisz !!!
Ja tak miałam jak licytowałam wyprawke-bcm. Staneło na 200 zł z groszami i dostałam meila,że pani przeprasza,że paczka uległa zniszczeniu i bla bla. Jaaasne- to były ubranka a nie serwis obiadowy! Wściekłam się tak,że musiałam negatywa zaraz walnać. Z tym sprzętem to jednak myśle,że sie pomylil-tyle że dziwi mnie ten dopisek.

najpierw napisz do obslugi allegro, sam sie koles wkopal mailem (o ile to mail), masz podkladke dla nich, bo on po prostu dziala niezgodnie z prawem. Poczekaj z komentarzem az oni zadzialaja na zimno

Gość julitaaaaaaaaaaaaaaa
hmm, co ma do tego obsługa allegro? każe mu sprzedać? co mu mogą zrobić? może do nich napisać, że się pomylił i jeszcze zacytuje paragraf o wykorzystywaniu błędu i zmuszaniu kogoś do niekorzystnego rozporządzania swoim mieniem... poza tym,jeśli już ktoś z allegro zareaguje, to napisze, że się pomylił, a "szalona okazja" może być przecież oceniana subiektywnie -dla niego 60zł mniej właśnie taką może być jest coś takiego jak "centrum sporów", ale "pozwany" nawet nie ma obowiązku odpowiadać, a trzeba czekać miesiąc, jak się już spór rozpocznie... i jeszcze jedno- przypuśćmy, że na targu umówiłaś się z kimś, że przyniesie jutro towar za 20 zł, przychodzisz i się okazuje, że nie 20 tylko 200 chce i do kogo idziesz z pretensjami? do właściciela targu? żeby naskarżyć na sprzedawcę? allegro jest własnie "właścicielem targu"

Jeżeli kupiłaś go na aukcji Kup teraz to powinien Ci go sprzedać w cenie 20,00zł albo zgłoś to w alegro a jak nei pomoże to na policje.

Gość julitaaaaaaaaaaaaaaaa
a co powie policji? że ktoś jej nie chce czegoś sprzedać? :D nie poniosła żadnych strat, ewentualnie została oszukana(?) a takie sprawy to w sądzie cywilnym