Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeewewewewwewe

Czy ojciec ma prawo zaprzestania płacenia alimentów?Sam od siebie?

Polecane posty

Gość eeeeeeewewewewwewe

Otóż nie płaci alimentów od pół roku a teraz złożył pozew o ich całkowite uchylenie jak i uchylenie długu wstecz...czyli za te pół roku - można tak?

Gość mnie sie nie podoba
ma prawo jesli dziecko zakonczylo edukacje..w innym przypadku nie ma takiej opcji..

jak nie placil to trzeba bylo podac go do komornika...nie moze sam z siebie przestac..sad nakazal i sad moze zniesc obowiazek placenia alimentow

Gość młoda mamusia.;)
Teraz jak już założył sprawę w sądzie o uchylenie to nic nie zrobisz... Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać na decyzję sądu.

Gość eeeeeeewewewewwewe
uczę sie zaocznie. ale ostatni rok już, mam zamiar podjąć studia dzienne.. Nie egzekwowałam ani nie występowałam do komornika ponieważ tata obiecał, że wszystko wyśle jak tylko znajdzie pracę a tu nagle pozew.

Gość eeeeeeewewewewwewe
miauczydelko ale chodzi mi o to czy może 'wstecz' ..czy może wystąpić o uchylenie do sądu WSTECZ .. no już to zrobił ale czy z pukntu widzenia prawnego jest to możliwe..

Gość ja mam bardzo duze
a ma jakies dochody?

Gość tdhjyuk
tak jak zrobil mozna, czy mu sad umozy dlug wstecz tego nie wiadomo generalnie nie moza sam z siebie przestac placic, tylko sad moze zniesc obowiazek alimentacyjny

Gość tdhjyuk
podpowiem, ze mozesz sprobowac sie tlumaczyc tym, ze nie podjelas pracy, bo czas poswiecalas na nauke do egzaminow na studia tylko, ze jak to bylo kilka lat to troche malo to wiarygodne :p

Gość ToJestDlaCiebie
weś sie za robote darmozjadzie

Gość eeeeeeewewewewwewe
tojestdlaCiebie - ja żadnym darmozjadem nie jestem, walczę o swoje prawa!! stały tekst :O jeszcze mi zadaj pytanie skąd mam na internet.