Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Camilla001

wyrostek, operacja, pomocy

Polecane posty

Gość Camilla001

Bylam wczoraj u lekarza ale na 100% nie pyl pewny czy to wyrostek wiec dal mi skierowanie na dabania krwi na ktore niedlugo ide, ale jestem troche przeziebiona i nie wiem czy mam isc na te badania. Poza tym strasznie sie boje operacji a takze ze sie z niej nie wybudze Pomozcie

Camila spokojnie, badania zrob, przeziebienie niczemu tu nie przeszkadza' operacja wyrostka przewaznie jest bardzo pootrzebna przy jego zapaleniu, wbrew pozorom nierqz poprostu ratuje ona zycie, co do narkozy wiekszosc ludzi ma obawy takie jak ty, bo nie jest naturalnym ze nas ktos usypia, ale w dobie dzisiejszej medycyny spokojnie kladz sie na stol i daj im robic swoje napewno sie wybudzisz. Bedzie ok. Pozdrawiam Robert.:-) :-) :-)

Gość Camilla001
Dzięki, ale nadal się boję. Za 10 min idę na badanie krwi a po południu z wynikami do lekarza. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jakby rzeczywiście musiała mieć tą operację to mogę poprosić o jakieś leki na uspokojenie?

Gość Arion
Camilla ,jest pewne że to nie zapalenie wyrostka,gdyby tak było leżałabyś i wiła się z bólu,nie mówiąc o pisaniu. Następna kwestia że lekarz na pierwszy rzut oka nie był w stanie określić co Ciebie boli, i miał rację. Bóle w obrębie jamy brzusznej nie koniecznie muszą odzwierciedlać organ znajdujący się w brzuchu. Piszesz że boisz się zabiegu ,a skąd pewność że do niego musi dojść? Jeżeli nie jest to forma ostra ,można leczyć. Odbierzesz wyniki, wszystko się wyjaśni, nie dręcz się nigdy na zapas. Pozdrawiam Arion- bioenergoterapeuta.

Gość Camilla001
wiem, że szanse są 50/50 że to wyrostek, ale ja jeśli chodzi o moje zdrowie to jrstem straszną panikarą. Nie boli mnie aż tak, żeby zwijać się z bólu a boli mnie prawie 2 dni. Wczoraj bolało jak pozostawałam bez ruchu a dziś jest odwrotie i trochę mnie w tymmiejscu szczypie/szwędzi. A jeszcze jedno czy to może być jakiś naderwany mięsień czy coś, ponieważ zaczeło mnie to boleć podczas tańczenia

Gość Arion
Może tak być.. Arion

Gość Camilla001
A gdyby sie okazało, że to jednak wyrostek to mogę poprosić o leki na uspokojenie?

Gość Arion
O leki uspakajające zawsze możesz prosić lekarza, tyko pamiętaj że lekarz widząc Twoją nadwrażliwą ocenę sytuacji nie adekwatnej do zdrowia może zlecić dodatkowe konsultacje, np.neurologiczne, psychiatryczne. Musisz zacząć myśleć pozytywnie, a wierzę że szybko uporasz się z problemami. Arion- bioenergoterapeuta.

Gość Camilla001
chodziło mi o leki na uspokojenie przed operacja. Za 2 godziny do lekarza, strasznie się denerwuje.

Gość Arion
Przed operacją dostaniesz środek po którym będzie ci obojętne co się dzieje z Tobą. Myślę że po wizycie u lekarza będziesz w lepszym nastroju . Arion.

Gość Camilla001
Też mam taką nadzieje. OB wyszło mi 13 a reszta jest w normie

Gość Arion
Camilla, głowa do góry ,troszkę OB podwyższone ale JEST OK. Zaufaj doświadczonemu bioenergoterapeucie, a szpital oddal od Siebie bo wszystko będzie dobrze . Arion.

Gość soprro
no to faktycznie wysokie OB czyli lepiej teraz raz dwa wytną i po sprawie , a nie z wylanym wyrostkiem można się przekręcić. Ja jestem po operacji 4 m-ce temu przez miesiąc dochodziłam do siebie no i dieta lekkostawna przez m-c.,nie wolno dźwigać do 3 kg A na operację cię przygotują dają tz niebieską tabletkę głupi jaś odlot ja miałam nawet nie pamiętam kiedy co. Nie martw się

Gość Camilla001
Soprro czy podwyższone o 1 to takie wysokie tym bardziej, że jestem przeziębiona. Dzięki Arion. Za godzinę do lekarza nadal się boję, ale damy radę.

Gość Camilla001
Słyszałam że norma OB jest teraz do 15, czy to prawda?

Gość Arion
Jeśli te zmiany zostaną oficjalnie wprowadzone jako dopuszczalne nowe normy w badaniach to je zaakceptujemy, a obecnie posługujmy się jednak obowiązującymi wskaźnikami . Arion.

Gość Camilla001
A obecne normy są do 12 czy do 10?

Gość Camilla001
Wróciłam od lekarza. Ponaciskał mnie, zobaczył wyniki i pwiedział, że to może być jakieś naciągnięcie mięśnia lub coś w podobie, a Ob mam lekko powiększone prawdopodobnie z powodu przeziębienia. Powiedział, że nie widzi nic poważnego i mam przez tydzień to obserwować, jeśli nie będzie żadnej poprawy mam przyjść.

Gość bez wyrostka
ja w sumie oprócz tego, że słabo się czułam nie miałam żadnych innych objawów, no pozatym, na usg wyszło mi iż mam zbiornik patologiczny w jamie brzusznej. Lekarze stwierdzili iż mnie zoperują aby stwiedzić co to jest. Dostałam znieczulenie od pasa w dół i mnie poheśtali. Podczas operacji usłyszałam od chirurga o, ooo co wprawiło mnie w przerażenie:)! Okazało się że wyrostek zaczął już przeciekać. Zdziwienie lekarzy było tym większe, że przed operacją wygladałam normalnie... hmm.. tak więc wyrostek bez objawów też może być :)

Gość Camilla001
Ja już się poddaje, chcę tylko aby przestało mnie boleć. Idę dziś do ginekologa może on coś pomoże.

Gość ALDONA ORMAN
kochana teraz to nie operacja to zwykły zabieg robią go coraz częściej laparoskopowo nie ma się czego bać

Gość Arion
Witaj Camilla. Prostym a zarazem skutecznym sposobem na złagodzenie takiego bólu jest kąpiel .Przygotuj wannę z dosyć ciepłą wodą i zanurz ciało. Jest to środek doraźny ale skuteczny. Arion.

Gość Camilla001
Byłam u ginekologa i stwierdził, że mam powiększony prawy jajnik. Czy od tego może boleć mnie ten brzuch?

Gość ramka123 pawelka
witam mam problem a mianowicie kuje mnie juz wyrostek 6 lat mam chyba obsesje badania krew mocz gin chirurg usg wszystko okik a nadal kuje moje gg 8642324 piszcie

Gość gość
Jak kuje to kuje,to co mam Ci pisać???

Gość gość
w badaniu będzie ważne jakie masz crp a nie ob.Jeżeli to wyrostek to nie panikuj operacja jest niezbędna i ratuje ci życie to nie są żarty! blizna jest malutka leżysz tydzień w szpitalu a potem musisz pilnować diety przez kilka miesięcy i wszystko wraca do normy nie taki diabeł straszny :)mój synek miał 8 lat jak mu wycięli ale teraz ma już spokój Pozdrawiam

Gość gość
Nie słuchaj tylko więcej takich bzdur że wyrostek można leczyć to nie żarty co to za bioenergoterapeuta który chce Cie wysłac na tamten świat!!! nie można tego bagatelizować jak wyrostek się wyleje do otrzewnej to może byc za pózno! Błagam nie wtpisujcie takich bzdur!