Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka1000

tarczyca - TSH, FT4, prolaktyna, a ciąża - PROŚBA o odpowiedź

Polecane posty

Gość malinka1000

Witam, Mam prośbę, czy osoba w temacie mogłaby napisać, czy wyniki: TSH (0.27-4,20) - 3,88 FT4 (0,93-1,70) - 1,29 prolaktyna (4,79-23.30) - 18,73 są ok, czy mogą mieć negatywny wpływ na starania o dziecko? Badania zlecił ginekolog, czy powinnam się udać z takimi wynikami także do endokrynologa? Niby wszystko w normie, ale górna granica... Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Gość kakulka21
tsh masz w normie ale do zajscia w ciążę nie powinno przekraczać dwóch ,co do prolaktyny to niestety nie wiem

Gość masz NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY
kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć TSH mniej więcej 1 koniecznie do endokrynologa

Gość Malinka1000
dziękuję za odpowiedź, czy to bardzo komplikuje starania o dziecko? z czym się to wiąże? oprócz tego, że mam bardzo długie cykle @ i zaburzenia snu (bezsenność), żadnych innych objawów nie mam. Z góry dziękuję za każde info.

Gość masz NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY
chociażby problem z zajściem w ciążę ale różnie to bywa, bo jedne kobiety mając niedoczynność zachodzą bez problemu jednak problem może być z donoszeniem o innych komplikacjach jakie może powodować nieleczona niedoczynność w ciąży możesz przeczytać w necie na pewno powinnaś przyjmować euthyrox by obniżyć TSH i potem przez całą ciążę kontynuować leczenie co miesiąc należy kontrolować TSH i ft4 w okresie ciąży