Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja aguus

problem ze spaniem dziecka a atopowe zapalenie skóry

Polecane posty

Gość ja aguus

Witam Mój 15 miesięczny synek ma okropne problemy ze spaniem. Początkowo myślałam, że jest tak bardzo przywiązany do piersi i to problem, że nie potrafię go oduczyć ale od jakiegoś czasu gdy się budzi to tylko chwilę possie i chce żeby go nosić lub budzi się i od razu chce być noszony. i tak kilka razy w nocy. ostatni coraz dłużej muszę go nosić. Zarówno on jak i starszy syn cierpią na atopowe zapalenie skóry. Starszy jak był mały zasadniczo przesypiał noc tyle że potrafił wstać na dobre o 5 rano. Młodszy budzi się kilka razy ale śpi do ok 7. Zasypia ok 8 wieczorem a drzemka w ciągu dnia to max 1,5 godziny. Więc wydawałoby się że powinien spać dobrze. Ostatnio coraz częściej zastanawiam się czy to nie przez alergię. Obaj nie lubią ubrań które są szorstkie, skarpet, kapci, nie lubią spać przykryci (co mnie doprowadza do rozpaczy bo ciągle ich nakrywam z obawy że zachorują). Czy ktoś ma podobny problem? Czy wiążecie to z alergią?

Ja też miałem atopowe zapalenie skóry. Ale powoli mi przeszło. Mam obecnie 26 lat.

Czasami atopia zaostrza się w nocy i swędzenie nie daje wówczas spać. Niektóre dzieci wręcz wydrapują sobie rany. Może postaraj się troszkę bardziej natłuszczać skórę wieczorem?

Gość dfddf
Rozgrzanie skóry nasila świąd, może dlatego się odkrywają. Ja chociaż jestem zmarźluch do tej pory, kiedy przebudzę się w nocy, szukam chłodnego miejsca na łóżku i poduszce i w ogóle chłód kojarzy mi się z dobrym snem. Nawet pościele w zimych barwach wybieram. Stara już jestem ale pamiętam świąd z dzieciństwa.

Gość ja aguus
Do kąpieli wlewam emolienty, smaruje cetaphilem(lekarz twierdzi ,że najlepszy) i protopikiem smaruję liszaje(bo tak to wygląda jak liszaj, zlepek drobnych krostek). Może wy macie jakieś lepsze sposoby?

Gość sialalalala i bum
dziwisz sie, ze dzieciaki nie lubia szorstkich ubran? :o

Gość ja aguus
To nie tak że one są szorstkie w naszym mniemaniu ale dla nich takie są np nie lubi dresów które pod spodem mają ocieplenie lub bardzo nie lubią rajstop( inne dzieci całe dnie biegają po domu, oni tylko na dwór). Starszy to już ostatnio wcale by się nie ubierał tylko ganiał na golasa.

Gość autorko!!!!...
moja cora ma 8 miesiecy i tez ma azs. sa noce kiedy spi bez 1 slowa, a sa i noce gdzie wstaje do niej co 15 minut. Czasem gdy rano ja ogladam szyje ma rozdrapana do krwi. Nie pomagala kosmetyki dla atopikow, siemie lniane, krochmal itp. czasem jest epiej a czasem gorzej.

Gość ja aguus
A nikt z was nie próbował chodzić do lekarza z tym spaniem? Może jest coś co nie szkodzi dziecku i pomoże mu spokojnie przesypiać noce? Ja mam o tyle problem, że mój synek waży 17 kg a jak się budzi to tylko na rękach zasypia ponownie i powoli już nie daję rady...

Gość VVeronika29
Moim zdaniem jest dobry allergal, daje skórze od razu ulgę. Szybko się wchłania. W mojej skromnej opinii jest to idealny kosmetyk pielęgnacyjny, szczególnie dla skóry wrażliwej oraz z problemami alergicznymi.:)

Gość majka3300
Ja podaję swojemu dziecku ALLERGAL firmy Gal, jest idealny dla skóry wrażliwej.