Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oligopolska

Zdarzalo wam się od czasu do czasu zjeść w ciąży chipsy?

Polecane posty

Gość oligopolska

Bo mam straszne wyrzuty sumienia

Gość zagadka?
Tak 3 razy, tą najmniejszą paczuszkę, a jestem w 8 miesiącu:) Nie jem chipsów nigdy, nie lubię ich, zawsze jest mi po nich niedobrze i w brzuchu czuje tylko olej, ale w ciąży mi się chciało i sobie nie odmówiłam:) Ja wybrałam solone, bo wydaje mi się, że mają najmniej chemii (ale może źle myślę), i pierwszym razem zjadłam te z pieca, bo mają o wiele mniej tłuszczu, ale mnie nie zaspokoiły:)

Gość katastrofffa
ciaza to nie choroba.Jesc mozna praktycznie wszystko tylko trzeba zachowac umiar.Jedzenie chipsow generalnie nie jest zdrowie wiec nie powinny znajdowac sie w glownym menu ale od czasu do czasu mozna sobie pochrupac jak sie ma ochote :)

Gość xcxc
Wyluzuj.

Gość Zamiast
A wyrzuty że co? jesteś człowiekiem a nie żywym inkubatorem.

Gość mi się zdarzyło
sporadycznie nic się nie stanie, co innego gdyby to był główny skąłdnik twojego menu

Gość Niebieska Malwina
dokładnie wyluzuj..ja w ciązy zrezygnowalam tylko z mocnych alkoholi i surowizny..... reszta jak przed :)

Gość pewnie i to nieraz
jadłam chipsy na samym początku bo miałam na nie straszną ochotę, przez jakieś 2 tygodnie jadłam paczkę chipsów dziennie, później przeszła mi na nie ochota

Gość W pierwszej ciąży nie
. Nawet frytek domowej roboty nie jadlam. Teraz niestety kilka razy sie zdarzyło i jeszcze frytki robiłam też kilka razy. Żałuję

Gość jadłam chipsy, piłam cole,
zdarzyło mi się 3 razy zjeść w kfc, pizze i frytki również jadłam i dziecko zdrowe

Gość mojej koleżance jej teściowa
jamjem i frytki i pizze od czasu do czasu. Nie widze powodu aby z tego rwzygnowac. Czy jest to mniej zdrowe ni zjedzenie smazonego mięsa albosałatki z sosem na bazie majonezu? nie sądzę

Gość asefcasc csdasc
ja piję tylko wodę, jem same kiełki i przegryzam je suszonymi morelami. Wszystko inne uważam za potencjalne zagrożenie dla dziecka. :o 🖐️

Gość też zjadłam
Ostatnio tak mnie naszło, że podebrałam córce i wchłonęłam całą małą paczuszkę, a nigdy nie przepadałam, jestem w 8 miesiącu, a zdarzyło mi się to 4 razy.

Gość ogólnie dobrze się odżywiałam
i odżywiam. Ale w ciąży zdarza mi się zjeść chipsy, wypić colę, jeść słodycze, odwiedzić mcdonalda, kfc czy tez zjeść pizze. mimo, że jestem przeciwniczką takiego żacia uważam, ze sporadycznie nie zaszkodzą. Zrezygnowałam tylko z alkoholu i surowego mięsa i jajek. Aczkolwiek jak mój mąż pije wino albo piwo to spróbuję łyka. tak samo na sylwestra pozwoliłam sobie na symboliczny łyk szampana.

Gość i to nie raz a ty sie martwisz
teraz kobiety w ciazy robia z siebie ofiary losu. Trzeba dbac o ciaze ale i nie zwariowac

Gość nie nic nie jadlam
zylam powietrzem :/

Gość nie zamierzam przez cala
ciążę jeść suchego chleba popijając wodą :o kretynki :o Ostatnio był temat o tym, że herbaty pić nie wolno :D

Gość Izabelka......... ...
ale bez przesady! miec wyrzuty sumienia bo sie chipsy albo frytki zjadlo. Ja co jakiś czas piję cole bo mi na mdłości pomaga. Frytki i pizze tez od czasu do czasu jem bo mi bardzo smakuja. Uważam, że nie można popadac w pezesadę.

Gość głupie jestescie
to co jecie warzywa? Siano jak królik?

Gość julajulak
tak zdarzyło się. Ciąża to nie choroba,to wspaniały czas.

Gość przecież to
bez przesady, w ciąży można jeść wszystko. Jest tylko parę rzeczy zakazanych - jak alkohol, surowe mięso i ryby, sery pleśniowe,ale chipsy ? Jedz póki możesz, bo po podczas karmienia dopiero będziesz mieć dietę !

Gość przecież to nie kłam
alkohol(w bardzo małej iloście) jest czasami dobry Sam lekarz ci moze powiedziec ze lyk czerwonego wina,nikomu nie zaszkodzi. Ide bo zjada mnie od alkoholiczki.