Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mila_c5

magnez przy odchudzaniu

Polecane posty

Dziewczyny! czy magnez faktycznie wspomaga odchudzanie? usłyszałam tak ostatnio i muszę przyznać,że trochę mnie to zdziwiło...pytam, bo chcę schudnąć skutecznie,ale zdrowo, bez żadych głodówek. niestety póki co, nie idzie mi zbyt dobrze :(

Gość szaraczka27
Jak to dieta..wzloty i upadki :( dla mnie największą zmorą są słodycze. Wszystkiego jestem w stanie sobie odmówić,ale nie kawałka czekolady...to prawda, że magnez wspomaga odchudzanie, dlatego zamieniłam czekoladę mleczna na gorzką. Częściej piję też odtłuszczone kakao gorzkie z niewielką ilością mleka, a oprócz tego wodę z magnezem. aktualnie piję ustroniankę z magnezem i muszę przyznać, że bardzo mi smakuje, dobry kompan na siłownię, żeby uniknąć zakwasów :)

Dokładnie, czekolada najgorsza, a gorzkiej nie lubię, fuj :( ale chyba będę zmuszona się 'przerzucic'... a ta woda to serio taka dobra? ja aktualnie piję tę, która mi wpadnie w ręce, nigdy nie przywiązywałam wagi do wody mineralnej...

Gość Bożenaa
Zbliżają się wakacje, więc zależy mi na szybkim odchudzaniu. Dużo czytałam o magnezie i on naprawdę pomaga przy odchudzaniu. Wyczytałam , że Ustronianka z magnezem i witaminą B6 bardzo dobrze się sprawdza podczas treningów. Spróbowałam i z ręka na sercu mogę to potwierdzić :) Zostały dwa miesiące do wakacji a ja jestem coraz bardziej zadowolona z efektów diety i treningu.