Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omnomnomnomnom

wampiry emocjonalne. co robić ?

Polecane posty

Gość omnomnomnomnom

Witam. Chcialabym spytac czy slyszał ktos z was kiedys o tzw 'wampirach emocjonalnych' dzis dowiedzialam sie ze z takowym zyje pod jednym dachem od 1,5 roku. R. bo tak go bede nazywac zawsze zalil mi sie ze jego rodzice go nie kochaja, znecaja sie nad nim psychicznie i terroryzuja. przez to 1,5 roku zdazyl skłocic mnie z wszystkimi przyjaciolmi nie zostal mi nikt oprocz rodziny chociaz i z nia probowal mnie sklocic mowiac mi cos czego nikt nie powiedzial a im cos czego ja nigdy nie powiedzialam. dzis miarka sie przebrala mam dosc. nerwy mi wysiadaja. wiem tez ze jego dziewczyna brala rowniez jakies depresanty przez niego. nie bylismy u lekarza ale jestem pewna ze to to. czy ktos wie jak leczyc taka osobe, co moze pomoc ? prosze o pomoc.

Gość omnomnomnomnom
dodam jeszcze ze bardzo czesto zwaqla na mnie wine. wszystko niezaleznie czy slusznie czy nie jest przezemnie zniszczone. gdy sklamie odrazu mowi ze ja tez klamie i czy pamietam jak kiedys cos zrobilam. potrafi wyprowadzic mnie z rownowagi. zawsze wtedy placze przeprasza i mowi ze nie chcial a potem zaraz ze to moja wina. nie wiem jak sobie z tym poradzic. wiem ze najlatwiej jest odejsc ale pomoc jest o wiele lepiej.

Gość kochanka Francesca
co to znaczy SKŁOCIC CIEBIE? on nie jest w stanie sklócic ciebie z nikim CHYBA ŻE masz przyjaciół idiotów nie konfrontujących zasłyszanych plotek z rzeczywistoscią - to raz dwa - zabawa w odwracanie kota ogonem jest fajna ALE nie budzi zaufania... ergo: powiedz mu ze jak kłamie to ty nie mozesz mu wierzyć trzy - każdy potrafi wyprowadzic innego czlowieka z równowagi, to nie jest żaden argument cztery - poszukaj przyczyn zachowania jak chcesz mu pomóc

Gość omnomnomnomnom
potrafi mnie sklocic. mojej najlepszej przyjaciolce wmowil ze nia manipuluje i zachecil do tego aby sie odemnie odsunela. jest czlowiekiem ktory w sekunde zdobywa zaufanie KAZDEGO, wszyscy go lubia, ciagle robi ze mnie jedze przy innych, mowi ze zle go traktuje. powiedzial ze moja ciotka mowila ze biore narkotyki za co sie na nia obrazilam a dzis okazalo sie ze to on mowil jej ze jestem szmata pol wsi mnie **** i ciagle cpam co jest absurdem i nigdy nie mialam z tym nic wspolnego a moja wlasna ciotka ktora jest dla mnie jak siostra (duzo razem mieszkalysmy) nie potrafila nawet mnie przed nim obronic. dlatego stwierdzam ze opis idealnie pasuje do opisu emocjonalnych wampirow z książki: A.J. Bernstein. nie wiem kompletnie co mam robic... rozmawiac probowalam wiele razy to zawsze konczy sie tym ze jestem psychiczna i powinnam sie leczyc. nawet jak kiedys mnie uderzyl "calkiem przypadkiem" to twierdzil ze to moja wina. nie chce sie od niego odwracac, chce pomoc. tylko nie wiem jak.

Typowy wampir energetyczny, tez tak mialam . Trzeba przede wszystkim uwolnic sie od niego, aby byl jak najdalej innego sposobu nie ma

jest na to jedyna rada. Wystaw go za drzwi i delikatnie powiedz...spierdalaj. Taki związek to tylko może cie do choroby doprowadzić. Niebaw się w matkę Teresę.

Gość xoxoxoxoxoxoooo
czyli nnego wyjscia nie ma? nie da sie tego jakos wyleczyc?

Gość bez szans fdvdfbdf d
nie da sie nic zrobic. daloby sie tylko wtedy gdyby on wyraznie przyznal sie do tego ze ma problem i wyrazil szczera, dlugotrwala chec na zmiane. A on tego nie robi wiec ty tez mu nie pomozesz

Gość omnomnomnomnommm
dzis przyznal mi racje... powiedzial nawet ze pojdzie do lekarza ale pol godziny pozniej znowu klamal. wizyte ma na wtorek sama tez pojde bo czuje sie wykonczona cala ta sytuacja. moze tam nam pomoga.

Gość jjsdlqdqhdoqo2
ja z takim człowiekiem zaszłam w ciąże i wydawało się że troche go to zmieni ale ciągle krecił i podejrzewał mnie o zdrade wszystkie koleżanki to były dziwki ,moja rodzina też u nie pasowała zostawiłam go i jestem samotną matką od trzech lat w stałym związku z normalnym facetem

Gość gość
ja z takimi dwiema osobami mieszkam pod jednym dachem tak potraia wyprowadzic z rownagi osobe stabilna emocjonalnie,ze ta zaczyna wracac do dawnych nalogow,obzarstwa ,picia,palenia.,,nie wiedzialam ze to tak dziala,obwinialam siebie,,,a to sa poprostu skutki atakow wampirow energetycznych,czytalam niedawno fragment ksiazki w necie j .rajskiej 'hiperfyzyka',ktorej niestety nie ma w bibliotece w moim miescie,,,najlepsza metoda na te osoby jest totalna ignorancja,to ich najbardziej w*****a,,jesli nie da sie zerwac z nimi kontaktu to nalezy ignorowac ,w ten sposob wzmacniamy swoje pole energetyczne