Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona277

Choroba półpasiec. Pomocy

Polecane posty

Gość zaniepokojona277

Mam ta chorobe jestem na 90% pewna. pojawila sie z tylu glowy, teraz na szyji i za uchem boje sie do lekarza mam dopiero na piatek.. mial ktos z was ta chorobe. cczytalam ze mozna nawet stracic sluch

Gość to bolesna choroba
bardzo bolesna

Gość zaniepokojona277
No mnie boli ale nie jest to bol nie dowytrzymania. chyba ze dopiero bedzie bolec bardziej

Gość Ula +30
smaruj maścią butapirazol idź do lekarza!

Gość zaniepokojona277
Ale nie mieszkam w Pl i nie wiem wlasnie jakie tutaj sa na to leki nie mam kogo zapytac. Do lekarza ide dopiero w piatek a jak chce wczesniej to na pogotowie

Gość Ula +30
a ska wiesz, że półpasiec? na to są leki i maści wygrzewające może się przeziębiłaś?

Gość zaniepokojona277
Dobrze sie czuje mam tylko pelno plam z pecherzami na szyji i glowie.I silny pulsujacy bol glowy.. zaczynam sie bac naczytalam sie ze swiadczy to o nowotworze

Gość zaniepokojona277
Strasznie bola te pecherze nawet dotknac sie nie moge. nir bylam przeziebiona chora ani nic czemu mnie to zlapalo pewnie msm raka:((((

Gość zaniepokojona277
Niech ktos ze mna pogada. Czy ktos mial ta chorobe??

Witaj, jako nastolatka chorowałam na półpaśca. Niezbyt miło to wspominam, jednak u mnie w przeciwieństwie do Ciebie pęcherze pojawiły się na plecach i brzuchu ? Masz je na jednej połowie ciała? Wizyta u lekarza jest niezbędna, wypisze Ci specjalne leki (przede wszystkim maści) Nie radzę zwlekać, bo półpasiec jest wywoływany przez ten sam wirus co ospa i jeśli to rzeczywiście on to mogą pozostać blizny.

Gość zaniepokojona277
??

Gość heejk
Masakra, a ja chyba mam ospę! Mam guzki na głowie i wszędzie syfki.

Gość zaniepokojona277
bylam dzisiaj u lekarza,no i potwierdzilo sie polpasiec jak nic. Dostalam tabletki aciclovir podobno jest zamiennikiem heviranu moze ktos przyjmowal??

Gość heejk
Ja dostałam pudroderm, wapno i heviran. Pozdrowienia :-)

Gość henk1
Wyleczyłem półpaśca w 2 dni. Ty masz też półpaśca.Swego czasu byłem na pogotowiu w sobotę gdzie lekarz powiedziała,że mam półpaśca Miałem zastrzyk 3 szt ,ketonal,No-Spa,Dexaven ,ale to przeciwko swędzeniu i w celu zmniejszenia bólu.Podobno strasznie boli.tego samego dnia poczytałem w internecie i moja wysypkę ( poważną )przemyłem srebrem Koloidalnym,2,3 razy .W niedziele to samo i w tym czasie brałem VILCACORA.Zauważyłem ,że lekarz nie przepisał mi nic na pochamowanie wirusa Herpes simplex.Więc podzwoniłem po aptekach gdzie i jakie dawki są dostepne Tego co znalazlem -HEVIRAN . Tj,Heviran 200mg-10,20 zł, 400mg-16,17zł ,800mg-25 zł.Z taka informacja pojechalem do lekarza i o dziwo była ta sama co w Sobotę.Przepisała mi to co chciałem i w Poniedziałek o 12,30 pojechałem do Holandii.Pracuję w środku więc nie powinno być zle a czuje się niemal znakomicie .Po tych tabletkach nieco przybrałem i mam większy apetyt,ale coś za coś.INFO pisane było do mojej znajomej a teraz nieco zmodyfikowałem i wkleiłem na forum.OD TEGO CZASU 09,2012 nie miałem żadnych problemów. Odwagi !!! Zobaczę jak będzie dalej tj, jutro.Zapewne opatrzność matki Boskiej też mi nieco pomogło i Gosia mówiła abym nie zapomniał ,że się modliła w Częstochowie za mnie ( o uzdrowienie cielesne )-nie wiedziała,ze zachorowałem na półpaśca. Jak czytam w internecie albo słyszę o tych dolegliwościach ,bólach to prawie ,ale wierzą bo to boli.teraz czuje ramiona i pod kolanami,ale przecież jechałem wczoraj 10 godzin za kierownica i dzisiaj normalnie pracowałem. Myślę,że zapewne coś uszczypniesz jeszcze z tego swojej mamie.Oczywiście cebula,vit-B complex,Vit-C,wapno,ketonal, i warzywa.Flumycon aby nie powstała brzybica. Pozdrawiam,

Gość henk1
Na słowie odwagi!!! . to był koniec,ale coś się dokleiło z dalszej informacji. zdrowia życzę.Srebro koloidalne zapobiega powstawaniu blizn nie jest tanie ,ale skuteczne.

Gość gość
czasami pomimo wyleczenia półpaśca nadal można odczuwać objawy zw. z chorobą, takie jak: kłucie, nieustający ból lub nadwrażliwość skóry. Możliwe, że to neuralgia popółpaścowa, czyli PHN, obecnie został uruchomiony specjalny program, by pomóc w leczeniu bólu zw. z neuralgią - pradnia leczenia bólu przy przychodni prosen, więcej info: http://prosen.pl/

Gość gość
Tutaj podobnie srebro nanokoloidalne i połpasiec z głowy :)

Gość chory na półpasiec
Mnie dopadł półpasiec w...gardle. Nerw językowo-gardłowy boli mnie już od 2,5 roku, stopniowo co raz bardziej ból się nasilał. Jednostronny po prawej, stały, piekący, przeszywający, strzelający przy ruszaniu, uciskowy. Przy jakimkolwiek wysiłku nasila się ból i przy ruszaniu szczekom. Leczyłem się już na wieeeeele sposobów- przez długi czas miałem stwierdzony bruksizm i nosiłem szynę relaksacyjną, blokady miałem w nerwy potyliczne, szczekowy. Niestety blokady neurolog nie chciał mi zrobić w nerw j.-gardłowy bo to trzeba zrobić w warunkach szpitalnych przy sprzecie reanimacyjnym, ze względu na trudny dostęp do niego... Wysypki w gardle i po prawej stronie szyi dostałem kilka tyg. temu po 2,5roku bólów..... W dziecinstwie chorowałem na ospę wietrzną i to może przez to. Teraz biorę hevarin i fromild uno- bez efektu zmniejszenia bólu :/ za tydzien jestem umówiony u anestezjologa, nie wiem co wykombinuje...