Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenciaaaa ^^

w jakim wieku można zacząć chodzić na randki?

Polecane posty

Gość marlenciaaaa ^^

hejka :) mam 16lat i podoba mi sie pewien chlopak, ale zastanawiam się czy 16 lat to nie jest jeszcze za wczesnie na randki? od jakiego wieku waszym zdaniem mozna randkowac?

Gość marlenciaaaa ^^
myslisz? wlasnie zastanawialam sie czy nie jestem jeszcze za mloda, rodzice mi mowia ze mam zajac sie nauka i szkola, bo w tym roku mam egzamin gimnazjalny i bede zdawac do szkoly sredniej... w ogole im sie nie podoba pomysl, zebym z kims sie spotykala.

rób jak chcesz ale jak jestes ładna to smiało mozesz sie umawiac na randki :)

Gość marlenciaaaa ^^
dzieki za odpowiedz, temu chlopakowi tez sie podobam, moze cos z tego bedzie :))

Gość akakaraka
To zależy... randki to czemu nie, ale moim zdaniem z seksem możesz jeszcze trochę poczekać. Skoro się nad tym zastanawiasz, a nie walisz w dym, to znaczy, że jesteś raczej rozsądną dziewczyną. Na seksualne doświadczenia masz jeszcze trochę czasu, poza tym... bez obrazy, ale chłopaki w Twoim wieku zazwyczaj nie grzeszą rozsądkiem.. Co będzie, jeśli się nie zabezpieczy (a Ty nie zwrócisz na to uwagi, bo uwierz, w takiej chwili czasem można stracić głowę)? jeśli źle założy gumkę, a ta pęknie? jeśli okaże się, że umawiał się z Tobą, tylko żęby Cię przelecieć i opowiedzieć kumplom? Ja nie jestem jakąś fanką wstrzemięźliwości, ale z samego Twojego wahania, z tego, że nie jesteś pewna, czy to zabwa dla ludzi w Twoim wieku wynikac może, że jeszcze nie jesteś do końca gotowa na współżycie... Nie jestem wiele starsza od Ciebie - mam 22 lata, pamiętam, że śmiałam się, gdzy ktoś mówił o 'gotowości' na seks.. ale kiedy zrobiłam to po raz pierwszy, to zrozumiałam, że jednak coś w tym jest - seks budzi duże emocje i wzbudza niespodziewane uczucia (szczególnie do osoby z którą robimy to po raz pierwszy) - może być trudno Ci sobie z tym poradzić. W każdym razie... ostrożnie wybieraj ewentualnego partnera i nie wstydź się odmawiać zbliżenia - masz prawo do tego, żeby z kimś spędzać czas, ale jednak odmówić współżycia.. Uwierz, będziesz miała masę czasu na zdobywanie doświadczeń erotycznych:)

Gość Uroczy Szymuś_ktoś mi podjebał
Będziesz zdradzać swoje pluszowe misie ?

Gość marlenciaaaa ^^
ja bym wlasnie chciala czekac z seksem do slubu, tylko boje sie ze jak teraz zaczniemy sie umawiac to sie wszystko we mnie rozbudzi i nie bede potrafila dotrawac, a przeciez slubu nie wezme za 2 lata.... tylko jak bede miala wyksztalcenie i prace..

Gość regtrht
W tym wieku to sporo dziewczyn zostaje matkami. Sam w swoim gimnazjum miałem taki przypadek.

A czemu nie , będąc w Twoim wieku miałam jakieś sympatię , tak zwane pierwsze szkolne miłości. Bardzo miło wspominam ten czas , jednak w moim środowisku i w tamtym czasie taka "miłość" ograniczała się do trzymania za ręce , obejmowania czy całusów jak nauczyciel dyżurujący nie patrzył, kilka tańców na dyskotece szkolnej. Wspomnienia.