Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sucharka

SUCHE WŁOSY

Polecane posty

Gość sucharka

przeczytałam juz wszystkie wątki na temat suchości włosów. Skutkiem tego jest ich łamanie się i wypadanie. CO MOZNA ZROBIC BY JE NAWILZYĆ?! dodam ze juz od paru lat nie susze i nie prostuje ( z natury są proste) proszę o rady

Gość onaonanoaona
przede wszystkim odżywki nawilżające, musisz znaleźć coś idealnego dla siebie. Na mnie najlepiej działa ziaja maska wygładzająca, po niej mam nawilżone wygładzone włosy. Jeżeli masz bardzo suche włosy to koniecznością jest po każdym myciu używać odżywki/maski. Najlepiej jakbyś trzyamała ją min 30 minut (jak masz czas możesz chodzić z tym na głowie nawet 2h ale nie nakładaj na skórę głowy). Możesz przed myciem stosować oleje, na początek nawet takie jak masz w kuchni. Po prostu wcierasz olej we włosy a potem myjesz dokładnie i nakładasz maskę/odżywkę a potem ją spłukujesz.

Gość mania gwodz
Powiem ci jak sobie poradziłam przy włosach bardzo delikatnych - rozwiązaniem był szampon nadający włosom objętości HB. Po czasie włosy zmieniły styl, zaczęły naprawdę ładnie wyglądać, zyskały błysk - można powiedzieć, że uzyskałam dokładnie taki efekt, jakiego oczekiwałam.