Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczkowata.

Tarczyca TSH 6,6 gin nie widzi problemu w staraniach o dziecko

Polecane posty

Gość misiaczkowata.
Endi nie badałam ale z moimi cyklami i owulacją wszystko jest ok (badane przez gina) może z tego zwględu nie kazał przerywać starań, mam mętlik w głowie...

Autorko idz do endokrynologa i zobacz co Ci powie, ale badania t3 i t4 też zrób to ważne żeby okreslić jak pracuje tarczyca. Ja zaszłam w ciąże z TSH powyżej 5 w ciąży bez leczenia spadło mi do 3,35 ciąża rozwija się prawidłowo, nie miałam problemów z plamieniami skurczami i innymi cudami ale tylko dlatego bo okazało się że wysokie tsh przy jednoczesnym wysokim poziomie T3 iT4 to taka moja uroda i tego się nie leczy bo doprowadziłoby to do zaniku tarczycy.Jedynie mam brać jod,że takie coś podobno z braku jodu się pojawiło. Powodzenia

Gość misiaczkowata.
szpiegOo dzięki na pewno zbadam kto wiem może mój przypadek jest podobny. W każdym bądź razie od starony ginekologicznej nie ma żadnych zaburzeń.

Gość abierzesz
andziula bo po nich mam wlasnie dobre wyniki. to tpo-ak mam za wysokie,mam nadal zapalenie ukl.immunologicznego i tarczyca jest bez zmian.mialam ostatnio robione usg i dalej ma nieregularne ksztalty i cos tam nie ma echa czy slabe jest. co pol roku mam kontrole.

misiaczkowata to super że masz owulację :) a mąż badał nasienie ?

abierzesz to już nigdy nie wróci do normy tak jak wygląd lub kształt tarczycy ... ja tylko raz robiłam usg tarczycy narazie bo lekarz powiedział że nie ma sensu teraz została tylko kontrola żeby nie było niedoczynności co i tak nastąpi :/ ale każdy lekarz jest inny :) mi żadnych leków nie dają :)

Gość misiaczkowata.
Nie badał na razie to dopiero pół roku starań także na razie się jeszcze wstrzymamy do roku wtedy się zobaczy. Endi a jak u Ciebie tarczyca zaburzyła cykle?

u mnie niedoczynność wiąże się z hiperprolaktynemią, tzn. jak mam zły wynik tsh to automatycznie prl też jest zawyżona, i odwrotnie gdy tsh spada to prolaktyna automatycznie też, jakiś czas temu faszerowana byłam bromergonem na zbicie prl. ale teraz u mnie to jest zależne tylko od tsh, tak można powiedzieć że tarczyca zaburza mi cykle

Gość abierzesz
nie,nie moj mowil ze te zmiany moga sie cofnac.mam usg tak 2 razy w roku.w kazdym razie zle nie jest a najwazniejsze,ze dalej sie nie rozwija. Zanim trafilam do endokrynologa mialam potworne objawy.pocenie sie,trzesly mi sie rece,wlosy wypadaly,w nocy nie moglam spac.

Gość misiaczkowata.
Endi to życzę powodzenia w staraniach żeby coś się ruszyło. Ja już jestem mamą. Ale przed ciązą co prawda nie badałam ale raczej nie miałam problemów z tarczyca

a to nie ja tylko dużo schudłam wtedy i senna byłam mocno a trafiłam przez przypadek do endokrynologa inny lekarz mi kazał pójść a leczyłam się u chirurga naczyniowego na nogi także dobrze się złozyło że poszłam do tego chirurga bo nawet bym nie wiedziała że coś mi jest. A usg może sobie zrobię po porodzie zobaczymy co lekarz powie :)

nooooooooooo to szybko piszesz że jesteś mamą :) poporodowe zapalenie tarczycy .... mówi ci to coś ?

Gość abierzesz
ja tez przez przypadek trafilam do endo. Wlasnie u mnie jest podejzenie,ze tarczyca wyskoczyla mi po porodzie.W sumie niewiadomo,wczesniej sie nie badalam.

a właśnie często się zdarza że właśnie w trakcie ciąży się coś zaczyna dziać albo już po porodzie

Gość Misiaczkowata.
Wlasnie nie wykluczam tego ze to po porodzie a czy to sie różni czyms? Synek ma 2,5 roku. Czekam juz na ta wizytę wtedy wszystko sie okarze.

Gość vhvghvhvhvbh
up