Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczkowata.

Tarczyca TSH 6,6 gin nie widzi problemu w staraniach o dziecko

Polecane posty

autorko zrób sobie przed wizytą jeszcze raz badanie tsh,ft3 i ft4 to narazie wystarczy jeżeli będzie coś nie tak to lekarz każe zrobić resztę badań. To nie są badania refundowane także normalnie idziesz do punktu pobrań mówisz jakie chcesz badania i Ci robią odpłatnie :) ja robię takie badania co miesiąc od kiedy jestem w ciąży ze względu na ostre zapalenie tarczycy. Powodzenia :)

Gość moj endo mowi
Endi rzadko sie ostatnio czyta takie madre i wywazone wypowiedzi :) Pozdrawiam Cie :)

Gość do Endi
problem to ty masz ja czekam na te linki a skoro nie masz to nie wypowiadaj się w temacie w którym pojęcia nie masz albo masz tylko ze względu na swoją chorobę Psycholko

dziewczyna prosiła o komentarz !! to chyba normalne że idzie się do specjalisty ale ty chyba nie chodzisz do lekarza i leczysz się na kafe !! autorka ma wizytę dopiero w marcu i to chyba normalne że chce sie dowiedziec czegoś wiecej kto ma podobnie, sugeruje autorce żeby za miesiąc się odezwała i napisała co stwierdził endokrynolog :]

Gość abierzesz
andziulka a jakie masz wyniki? byl problem u ciebie z zajsciemw ciaze przy chorej tarczycy?

nie czerpię wiedzy z internetu tylko od doświadczonego specjalisty, po co mam jakieś linki wklejać ? na kafe zawsze znajdzie się jakiś psychopata ;]

przepraszam gruczolak to przy hiperprolaktynemi :)

Gość do Endi
ze czerpiesz wiedze od specjalisty to nie jest zadne tłumaczenie ! bo mogłas to wymyśli na kafeterii same takie ploteczki

Gość do Endi
podczytująca to własnie takich informacji w internecie nie ma !! ośle

Gość do Endi
i to jest twoja wiedz własnie od specjalisty " przepraszam gruczolak to przy hiperprolaktynemi" głupia bezpłodna cipo jakoś ci nie pomógł ten specjalista wysokiej klasy hahaha

Gość misiaczkowata.
Andziulka a jakie miałaś tsh przy zajściu już wtedy wiedziałaś że masz chorą tarczyce?

pomyliłam z pospiechu tsh z prolaktyną, zdarza się

abierzesz ja też mam hashimoto . Anty tpo miałam ponad 1000 i na początku miałam ostrą nadczynność to było jakieś 2 lata temu ale po dwóch miesiącach brania leków przeszło i teraz to w sumie czekam na pogorszenie wyników b mój endo stwierdził że nie obejdzie się bez niedoczynności tylko nikt nie wie kiedy ... o dzidzię staraliśmy się dwa lata chociaż lekarz nie był zachwycony naszymi staraniami ale cieszę się że go nie posłuchałam :) tarczyca narazie w normie wyniki tsh mam poniżej 1 a ft3 i ft4 w normie.

Gość misiaczkowata.
Dzięki dziewczyny dziwi mnie tylko że gin mówiła że mogę chociaż idąc na wizyte nastawiałam się że bedziemy musieli przerwać starania

dodam że z zajściem w ciąże zmieniłam lekarza na ginekologa-endokrynologa i ona stwierdziła że bardzo dobrze że się staraliśmy :) bo później jak już by było niedoczynność to leki trzeba brać a tak to mam spokój :)

Gość u[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
uppppppppppppppppppppppp

pomarańczo przeczytaj sobie definicję bezplodności ;) i sama jesteś cipą :D no comment

Gość misiaczkowata.
Andziulka a znasz wyniki z chwili zajścia w ciąże miałaś już unormowane tsh?

do abierzesz przeciwciała mam ujemne mam "na szczęście" tylko niedoczynność

Gość do Endi
wpierdalam własne gówno hahah fajnie nie? :)

misiaczkowata tsh z zajściem w ciąże miałam poniżej 1 i tak się utrzymuje do tej pory a to już połowa ciąży

Gość do Endi
i pije siki :)

misiaczkowata nie chcę cię martwic ale każdy reaguje inaczej na l-tyroksynę , ja sie leczę od 7 miesięcy miałam po drodze 4 razy zmieniana dawkę ale i tak jeszcze nie doszłam do pożądanego poziomu 1 :) Masz jakieś objawy choroby ? tzn. jak twoje włosy, waga, senność ... u mnie się objawiało wypadaniem włosów i zimnymi kończynami, nerwowością i zmianą nastroju, ale czasem nie ma żadnych objawów i ciężko się domyśleć że szwankuje tarczyca :)

Gość misiaczkowata.
Z tymi objawami to właśnie jakoś nie zauważyłam. Kurcze martwię się teraz bo gdybym była w ciąży to coś może być nie tak :( chociaż w ciąże też od tak się nie zachodzi jak sie chce

pomarańczo spróbuj jeszcze własnego jadu może szybciej zejdziesz :D autorko mam nadzieję że trochę pomogłam bo przecież o to tu chodzi żeby dzielić się własnymi doświadczeniami, daj koniecznie znać co powie lekarz :)

spokojnie nie martw się na zapas :) po prostu przerwijcie starania na ten miesiąc a jak już będziesz miała lekarza za sobą i będziesz wiedziała na czym stoisz i będziesz spokojniejsza :) głowa do góry będzie dobrze :)

Gość abierzesz
dzieki za odpowiedz. ja biore teraz l-thyroxin 75. nie mam niedoczynnosci,mam tylko to hashimoto.

misiaczkowata zbadałaś prolaktynę ?? często choć nie zawsze występują razem a prolaktyna zbyt wysoka hamuje owulację, może to jest przyczyna twoich niepowodzeń, objawów wcale nie musisz mieć tak jak napisałam powyżej :)

Gość abierzesz
autorko,nie zamartwiaj sie na zapas,nie zakladaj najgorszego.Jak zajdziesz w ciaze to idz jaknajszybciej do lekarza,dostanieszw razie czego leki na podczymanie.

Gość ta od tego gruczolaka przysadk
i już nie raz wykłóciała się na topikach o niedoczynności tarczycy:O jakaś strasznie nerwowa:O chyba źle jest leczona skoro ma takiego nerwa ciągle już kiedys mówiłam jej by tylko swojego przypadku nie stawiała za przykład innym, ale widzę, że ona dalej swoje...