Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mbmbm

antykoncepcja

Polecane posty

Gość mbmbm

witam. jaka metoda antykoncepcji jest najlepsza według was? jestem młoda, mam dziecko którego nie karmię już piersią a kolejną ciążę planuję za jakieś 4 lata i dlatego chcę się skutecznie zabezpieczyć. tabletki odpadają bo pewnie nie będę pamiętała żeby je regularnie brać a prezerwatyw po prostu nie cierpię. możecie coś polecić?

SPowiem tak mam 17msc corke i biore tabletki. A ze mam skleroze to ustawilam alarm w telefonie z dopiskiem tabletka i nie ma opcji ze zapomne:)

Gość mbmbm
u mnie patent z alarmem w telefonie nie przejdzie bo prawie wcale nie używam telefonu. czasem leży przez 3 dni rozładowany bo o nim zapomnę. ale dzięki że się wypowiedziałaś. może ktoś jeszcze się wypowie?

Dla zapominalskich jest jeszcze opcja z plastrem anty. Nie wiem jak dziala bo nie probowalam ale szwagierka uzywa juz 3 lata i. Nie wpadla wiec chyba skuteczne

Gość to została ci jedna skuteczna
metoda - 4 lata anstynencji seksualnej

Gość mbmbm
dzięki za super radę ale może wypowie się ktoś jeszcze?

Gość co mu odpowiedziec ???
spirala miedziowa??

Gość czarnaxxx
w takiej sytuacji najlepsza będzie spirala

Gość rodzaj zalezy od Ciebie
Jeżeli nie masz obiekcji przed hormonami spróbuj krążek. Wkłada się toto na 3 tygodnie do pochwy. Potem tydzien spokoju ( i wtedy @). NuvaRing ;) Nie jest tani. Ale zapominasz , że coś masz. @ się nie wydłuza a super reguluje ;)

Gość monikowa
Ja polecam plastry Evra- przyklejadz je tylko raz w tygodniu:)

Gość czarnaxxx
dziewczyny mam problem nie mogę dodawać tematu na kafeterii więc skorzystam i napiszę swój problem, biorę tabletki anty daylette codziennie o godz.19 przedwczoraj skończyło mi się opakowanie niestety nie miałam następnego ponieważ recepty nie wypisują codziennie więc nie mogłam zażyć kolejnej tabletki dopiero kupiłam sobie na drugi dzień tabletki i przyjęłam nową tab z nowego blistra normalnie jak zawsze ale miałam jeden dzień przerwy i to był 1 dzień okresu tak więc moje pytanie brzmi czy uważacie że mogę być nie zabezpieczona w takiej sytuacji?

Gość Izabelka......... ...
ja tabletek tez nie brałam bo mam łuszczyce i po tabletkach miałam wysiewy. Na początku więc był seks przerywany - wiem wiem to niby żadna antykoncepcja ale 2 lata było ok. Póxniej prezerwatywy ( chodz wolałam bez ) ale prezerwatywa zawiodła mimo, że nie pękła. Teraz jestem w ciąży.

czarnaxxx, ale moment. Przeciez jak kończy sie opakowanie tabletek, to jest tydzien przerwy i wtedy jest sie zabezpieczona. To dlaczego ty od razyu nastepne tabletki chciałas wziąć ?

Gość do Izabelka
przesiakla?? slyszalam ze czasami prezerwatywy przesiakaja :/ moja kuzynka niedbale uzywajac Citrimazolum kochalam sie w prezerwatywie teraz oczekuje dzieciaczka

czarnaxxx, OK doczytałam, ze tego jest 28 sztuk i bierze się ciagiem, a na końcu sa tabletki placebo.

Gość Izabelka......... ...
do Izabelka - nie używałam clotrimazolum i nic tego typu, dodatkowo byłam dopiero co po okresie....wola Boska widocznie :) Gdyby nie ta wpadka to pewnie koło 40-stki bym miała dziecko albo wcale