Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniaa70

Jak długo czekać na efekty po Diane35

Polecane posty

Gość maniaa70

Hej, biorę tabletki Diane35 na poprawę cery. Jestem przy 14 tabletce, 2 tydzień. Moje pytanie po jakim czasie mogę spodziewać się poprawy cery? Słyszałam, że i piersi rosną, puchną, także po jakim czasie ?

Gość Neskaaa
brałam to gówno... cycki poszły w przód po jakichs 5 dniach na cerze nie zaówazylam zmiany bo mam dobra... ale kto ci to na cere przepisal?? to tabletki anty jej "skutkami ubocznymi" jest m.in poprawienie cery ale to mega duża dawka hormonow!!! nie lepiej jakis normalny lek typowo na cere a nie anty z nadzieja na skutki uboczne??

Gość maniaa70
To tabletki, lek zwalczający trądzik, nie jest to antykoncepcja.

Gość pewnie PCOS
Neska mylisz się, to lek na cerę, którego skutkiem ubocznym jest działanie antykoncepcyjne.

Gość Neskaaa
pewnie PCOS tyyyy możliwe ze na odwrot :D a to przepraszam bardzo :* ale to ze końska dawka chemii to niestety fakt... mi sie tak rozregulowalo po nich wszystko ze chyba z pol roku wracalam do normy :/

mi też lekarz przepisał diane35 na trądzik, ale po przeczytaniu ulotki i opinii na necie nie zdecydowałam się na branie tego "czegoś", ponoć konsekwencje są poważne...

Gość tyrtuyrt
Słyszałam, że to gówno wywołuje raka i jest w jakichś państwach zakazane :o No ale lepiej sobie zrypac wnętrzności żeby nie mieć pryszczy

Gość patryss
Wiecie że ten lek jest wycofany z aptek? Powoduje zakrzepicę żył.

Gość maniaa70
Jeśli kobiety stosowały go jako antykoncepcje, po nie wiadomo ile miesięcy czy w najgorszym przypadku lat to w ogóle mnie to nie dziwi.

maniaa a ty myślisz ze tabletka wie ze stosujesz na pryszcze wiec krzywdy ci nie zrobi? ale jak jako anty to juz wywoła sobie raka... no prosze cie ;D

Gość pewnie PCOS
Wiecie że ten lek jest wycofany z aptek? Powoduje zakrzepicę żył. - wszystkie dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko zachorowania na zakrzepicę żył. To żadne odkrycie.

Gość maniaa70
Nie, uważam że jeśli stosuję je z głową przez normalny okres możliwość wystąpienia niechcianych skutków jest znikoma. Nie mówię tu o raku, bo to już w ogóle abstrakcja. Większa możliwość śmierci jest każdego dnia.

Gość upupupu upupu up
X

co znaczy stosowanie tabletek z głową???? :/ stosujesz tak jak napisane albo jak lekarz kazał...

Gość też je biorę od paru lat
Ja na efekty czekałam ok. 3 miesiecy i było warto :) Cera znacznie się poprawiła, nowe wypryski pojawiają się naprawdę rzadko. Co prawda pozostały blizny, ale to już inna sprawa. Piersi troszkę urosły i zaokrągliły się. Efekt nie był chwilowy, utrzymuje się cały czas. W innych częściach ciała nie przybrałam, waga bez zmian. Niestety po próbie odstawienia cera bardzo szybko wróciła do poprzedniego stanu. Dla mnie jest to istotny problem, ponieważ trądzik miałam głównie na plecach i klatce piersiowej - problemem było nawet leżenie czy opieranie się o oparcie krzesła/kanapy, krwawe ślady na ubraniach... dopóki nie będę planowała dzieci nie odstawię tego leku mimo jego teoretycznych skutków ubocznych (u siebie jeszcze ich nie zaobserwowałam).

Gość aaaaparafka
U mnie poprawa była po bardo długim okresie, choć nie taka jaką bym sobie życzyła. Brałam 1,5 roku, testosteron był już w normie, więc przestałam. cera jednak wciąż nie była całkiem ładna. Gulki wychodziły. Później zaszłam w ciąże - cera cudna. Po karmieniu - znów pryszcze. Wróciłam do diane na pół roku (cera była bardzo ładna). Zwiększyła się jednak prolaktyna i zamieniłam diane na bromergon - teraz jest ok.

Gość maniaa70
Co to znaczy, że z głową? To znaczy, że zgodnie z zaleceniami lekarza, że jestem świadoma co to za lek, że nie jest to antykoncepcja, w jakim celu się go stosuje, jaki okres czasu, jakiej generacji są tabletki oraz jakie mogą wystąpić reakcje organizmu, zero paniki szczególnie tej medialnej...