Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfectionsss

Czy powinno sie zglaszac zlodzieji benefitow?

Polecane posty

Gość wedzona makrela
O prosze szukacie roznic ,miedzy kradzieżą benefitow ,a kradzieza z mieszkania .To przeczytajcie temat ;Czy powinno sie zglaszac zlodzieji benefitow? nikt nie pyta o kradziez z mieszkania tylko o kradziez benefitow ,wiec darujcie sobie te porównania. Ja osobiscie znam kilka przypadkow ,a to samotnych matek mieszkajacych z partnerami ,a to osob ktore maja chaty od panstwa a w pl mieszkania I NIC Z TYM NIE ZROBIE.Do puki przez czyjes machloje mi z portfela nie ubywa ,to nie moja sprawa.Nie da sie walczyc z kazda kradzieza ,kradna banki ,kradna ministrowie,kradna polacy kradna angole ,sory ale wszyscy kradna .Tak jak ktos napisał sytuacja ,sytuajci nie rowna wiec nie mi oceniaci nie mi donosic,zreszta zawszeznajdzie sie ktos kto zgłosi ,wiec naprwde nie musze tego robic.

Gość wedzona makrela
A i jeszcze jedna sparwa,to nie polacy wymyslili benefity i samotnych rodzicow ,tylko angole ...widze pary (patologiczne pary angoli) gdzie ani jedno ani drugie nie pracuje ,a dzieci gromada Widze samotne angielki co maja po kilkoro dzieci ,kazde z innym ojcem.Samotna mamusia ma 2 dzieci ijest samotna a za 9miesiecy kolejne dziecko,z kim skoro jest samotna mamusia.Angole pokazali to polaka bo tak rtobia ,tak okradaja swoje panstwo.Druga sparwa ,ze nie ma sprawiediwosci,nie bylo i nie bedzie!!!Podziwiam,a moze nie podziwiam tylko hmmm dziwia mnie ludzie ktorzy bez mrugniecia okiem sa wstanie zadzwonic i doniesc,nie zastanowia sie wlasnie jaka jest sytuacja tej rodziny ,czasami zycie zmusza nas do roznych decyzji ,ale nie ci co donosza nie zastanawiaja sie.

Gość taka sobie dziewczyna lat 30
Podpisuje sie obiema rekami pod Twoimi postami.

Gość kleczkowska
moja znajoma oszukiwala tak panstwo przez 3 lata. Udawala samotna matke, pobierala wtc mimo, ze nie pracowala. I kilka miesiecy temu dostala list z revenue, ze ma przedstawic rachunki na siebie (wynajmuja 1bed), payslipy, przyslali jej jakas ksiazeczke, gdzie musiala zapisac gdzie pracuje i ile zarabia. No i klops. Teraz musi oddawac. Ile, nie wiem, ale skoro to trwalo 3 lata, to pewnie sporo. Najlepsze jest to, ze namowila ja do tego polska ksiegowa, argumentujac, ze "wszyscy tak robia".

Gość .?.
.

Gość wedzona makrela
tAK JEST ZAWSZE ZNAJDZIE SIE KTOS ,KTO DONIESIE ,WIEC NAPARWDE NIE MUSZE TO BYC JA.Tak czytalam i slyszalam o przypadkach kiedy pnstwo doszlo do tego ze ktos oszukuje .Przypadek jaki ty opisujesz :WTC tutaj to bylo do przewidzenia ze dojda do tego bo ,co roku chca dochody za prace wiec z tym dodatkiem nic nie ukryjesz ,Jezeli chodzi o samotna matke ,to slysze opinie ,co\mi zrobia?jak udowodnia ze on mieszka?Wlasnie nie wiem jak ,ale czytalam artykuł gdzie pisalo ze ,obserwowali dom kobiety i w ten sposob jej udowodnili ,mi sie to wydaje takie abstrakcyjne ,nierzeczywiste,ale pewnie tak jest.

Gość kleczkowska
slyszalam o tym obserwowaniu domu, ale nie wiem czy to prawda. Nie sadze zeby ktos na nia doniosl, ale kto wie. Zreszta ech, ja bym sie bala tak oszukiwac.

Gość zeby obserwowali dom
to by musial ktos zglosic :D Pzreciez nie beda obserwowac domu kazdej samotnej matki w UK bo by im urzedasow nie starczylo :D Moze matka gremlina doniosla? :D Ona ma jakis uraz do samotnych matek :P

Gość .?.
Uraz do samotnych matek i ich benefitow :D

Gość wedzona makrela
Przytocze dwa przypadki znam osobe "samotna mame' ktora mieszka z mezem,albo partnerem,nie wiem dobrze, dlaczego pobiera dodatki ? bo maz raz pracuje,raz nie pracuje ,jest nieodpowiedzialny i czesto nie mozna na niego liczyc ,wiec ona aby zabezpieczyc siebie i dzieci ,jest samotna matka ,nie mowie ze to dobre ,ale tez nie potępiam .Mozna powiedziec ,ze rozumiem ja.Oczywiscie nie rozkladajmy jej przypadku na czynniki pierwsze jest jak jest i nie ma co sie doszukiwac. Drugi przypadek/; malzenstwo ewidentnie chcialo miec wiecej kasy ,on pracuje ,ona pracuje maja dwie pensje i do tego duzo ulg zwiazanych z jej byciem samotna matka ,wiadome dodate kmieszkaniowy ,no i inne przywileje ,nie bede wymieniac bo nawet dobrze nie wiem ,wiadomym jest ze przy ich dwóch pensjach nie byłoby tych dodatkow.Tacy ludzie mnie zloszcza ,uwazam ze sa wyrafinowani ,ale nie moja sprawa ,nie moj portfe.

Gość kleczkowska
tylko, ze ona mieszka poza Londynem. Swoja droga darowalabys sobie ta matke gremlina.

Gość a dlaczego mam sobie darowac
? Bawie sie dobrze a matka gremlina tez miala wspanialy ubaw jadac tu po innych. Teraz juz sie nie bawi biedna dziumdzia? :D Mam to w nosie. Slowo daje, ze na lotnisku tak z nia zatancze jak jeszcze z nikim. Nie lubie malych, nic nie znaczacych niuniek kreujacych sie na panie swiata. Uslugujac mi w momencie parzenia i podawania kawy dokladnie zobaczy gdzie jej miejsce :D Sorki lala! Tak bedzie :P

Gość .?.
Popieram i mam zamiar zrobic to samo. :) Pamietaj, terminal 1 lub 3. Tak jest kilka kafejek Nero wiec sie naszukamy. :D

znajdziemy :D Bede teraz na lotnisko z jej fotka jezdzila. Aby nie pomylic i jakiejs innej dziewczyny nie wziac w obroty :D

Gość how are you doing
to Tink! vel belle de jour 1982 vel d.wood. obraza wszystkie dzsiewczyny co pobieraja dodatki od panstwa na siebie i dzieci jezeli maja niskie dochody. i te co mieszkaja w domach councilowskich tez obraza. ma jakis uraz do samotnych matek. jej facet to hindus, maja dziecko. ktos tu zaczal wstawiac jej i dziecka zdjecia i podany zostal adres pracy tej osoby. zmienia nicki teraz zeby nie dalo sie jej poznac spod ktorego pisze ale styl pisania ja zdradza i ta nienawisc do wszystkich kobiet, ktore maja zasilki i do samotnych matek. one nie pobiera nic od panstwa bo jej facet pracuje, ona tez pracuje part time. jej sie nic nie naleze to sie msci na dziewczynach ktore dostaja dodatki od panstwa. zjechala tu samotna mama z niepelnosprawnym dzieckiem, wyzwala od nieudacznikow i ze do polski ma wracac jak sobie nie radzi sama. no co za babsztyl. kasuje tematy o sobie, juz ich nie ma.

Gość kleczkowska
nie orietuje sie do konca, ale niektorych zabolalo, ze pisala to co mysli. I teraz kazdy, kto jej broni to niby ona :)

Polacy - dla osłabienie wrogich i konkurencyjnych gospodarek powinniśmy się wspierać w okradaniu państw, gdzie mieszkacie - Wielka Brytania to jeszcze szkoda, bo walczy z UE, ale Niemców czy Skandynawów trzeba okradać!

Taak właśnie dlatego Polaków się tak szkaluje na świecie bo Polak nawet swojemu dupe obrobi i podkabluje gdzie się da. Żyd czy Azjata się trzyma ze swoimi a Polak by rodaka sprzedał za miedziaka. Jak ktoś donosi na drugiego do władz to jest jeszcze gorszy od niego tyle w temacie.

kleczkowska "nie orietuje sie do konca, ale niektorych zabolalo, ze pisala to co mysli. I teraz kazdy, kto jej broni to niby ona" :D Zabcia jak sie nie orientujesz to sie nie wypowiadaj :P Nikt matce gremlina nie broni prawa do wlasnego zdania ale niech wypowiada sie w normalny sposob, niech nie obraza dziewczyn bo nie ma zadnego prawa do tego! Przedwe wszsytkim, watpie aby w ogole nie dostawala benefitow bo ma dziecko wiec pewnie bierze CB, do tego pewnie WTC i WTB. Byc moze nie dostaje HB i to ja tak mocno doluje plus brak urody wlasnego dziecka :P Ja nie biore benefitow ale nie mam zadnej zadry w dupie, ze inne osoby je pobieraja. Naleza im sie wiec korzystaja z prawa. Z jakiej racji mam sie zloscic na samotna matke niepelnosprawnego dzicka, ktpora (pamietam jak pisala) pracuje na part time (jak matka gremlina) i w zwiazku z sytuacja zyciowa PRAWNIE przysluguja jej zasilki. Nie znosze glupich ale przemadrzalych lase jak owa tink a poniewaz czesto latam to w koncyu na nia trafie. Chyba, ze z pracy sie zwolni bo po ciapackiej dzielnicy za nia ganiac nie bede. Wsrod swoich moze czuc sie bezpieczna :D

Gość Biala zawsze dama
Nie, nie powinno sie donosic. Owszem, przekrety i oszustwa sa zlem , ale mozna przypadkowo doniesc na niewinnych ludzi z nadgorliwosci. Wystarczy aby samemu pilnowac siebie i byc czystym jak lza i wszyscy lepiej na tym wyjdziemy.

widzę że ktoś też tu lubi makrele;) co do tematu...mnie tez mierzi że ktoś jest leniwy, bezproduktywny bez żadnej inicjatywy i tylko kombinuje jak zarobić aby palcem nie ruszyć. Jak sa tacy którzy ich zgłaszają, popieram.Sama się w to bawić nie będę bo mam zbyt wiele spraw na swojej głowię żeby się leniami zajmować:)

1. Najpierw powinno się pójść i ostrzec, że jak nie przestaną brać to doniesiesz. 2. Potem, po tygodniu telefon do urzędu.

Gość Biala zawsze dama
Makrelo wedzona, moze nic im nie grozi, ale mozna narobic komus niepotrzebnego zmarwienia i stresu. Naprawde, czy ktos przez donos na innych cos zyskuje poza zlosliwa satysfakcja?

no wiesz, ludzie są różni jedno zgłoszą z czystej złośliwości a inni zgłoszą bo oglądają wiadomości i wiedza ile kasy idzie z budżetu państwa na beneficiarzy. Sama będę pracować w służbie publicznej, widzę jaki są ciecia budżetowe w tym zakresie i naprawdę wolałabym aby ta kasa szla na coś pożytecznego, dla dobra ogółu a nie jednostek..

poza tym jakbym była samotna matką z dwójka dzieci pobierająca benefity i ktoś chciałby mnie sprawdzić to nie zmartwiłoby mnie to, nie mam nic do ukrycia, proszę bardzo niech sprawdzają:) A jakby mieszkał u mnie partner, czy gdybym gdzieś nielegalnie pracowała, no cóż..

Gość Biala zawsze dama
No masz racje. Ale przykladowo na moim osiedlu mieszka od niedawna kobieta, ktora pracuja dla urzedu miejskiego jako urzedniczka. Jej prywatne hobby to jezdzenie po osiedlu i podpartrywanie na kogo by doniesc w trywialnych rzeczach. Np. sasiad uklada interlock i dostawino mu cegly na podjazd. Nikogo to nie obchodzi, ale jej to przeszkadza . Wiec dawaj robi doniesienie do urzedu miejskiego, ze za blisko drogi, ze bezpieczenstwo, bla bla bla i przychodzi inspektor. Sasiad musi wlasnorecznie przesunac te tony kamieni. Poniewaz ta pani ciagle na kogos 'donosi', lada moment ktos sie jej 'zrewanuje'.

Są upierdliwi którzy donoszą na wszystko (sama miałam taką sąsiadkę, w końcu przegięła i dostała upomnienie :P), ale jak ktoś się chwali tym ile dostaje benefitów i przy okazji pracuje to należy donieść. Kradzież jak każda inna.

Gość .?.
.