Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama... ...

kaszel krtaniowy u 5 m dziecka

Polecane posty

Gość smutna mama... ...

Jeszcze wczoraj praktycznie zdrowa, dzisiaj w dzień zaczęła pokasływc, a teraz męczy ją suchy krtaniowy kaszel:( aby do rana i pędzę z dzieckiem do lekarza. Nie gorączkuje, ale ten kaszel.. tak się przejęłam, boję się żeby to aby jakimś szpitalem się nie skończyło:(

Gość lady hounslow
Jak nie ma temperatury to aż tak się nie martw. A nie miał miała katarku ? Bo może od tego. Kontroluj tylko temperaturę. Dasz rade. Wiem jak to jest mieć chorego malucha.

Gość mamuskagggg
Kochana dokladnie tydzien temu przechodzilam to z moja 3 letnia corcia. Uwierz mi koszmar. Mozes poczytac w necie informacje na temat zapaleniia krtani. Nie chce cie straszyc ale to bardzo niebezpieczne. Pamietaj ze jesli dziecko bedzoe mialo problemy z oddychaniem pakuj w samochod i na pogotowie. W takich infekcjach krtac moze nabrzmiewac i dzieciatku trudno lapac oddech. Moja dostala na pogotowiu nastrzyk i tabletki sterydowe. W zyciu wczesniej bym nie pomyslala ze takie cos sie bierze przy krtani.

Gość mamuskagggg
Dodam ze wlanie charakterystyczny przy zap.krtani jest tzw. Szczekajacy kaszel w nocy, tak jakby dzwiek obijal sie o studnie. Pojawia sie tylko w trakcie snu niestety.

Gość moja też miała
moja córa w wieku 5 m-cy też miała zapalenie krtani i pediatra kazała w razie silnego ataku duszności i problemów z oddychaniem opatulić dziecko i otworzyć okno na oścież i dzwonić po pogotowie od razu na szczęście się rada nie przydała nie martw się, będzie dobrze, obserwuj tylko malucha uważnie, szczególnie w nocy, bo kaszel się na noc nasila niestety

Gość ś
moja córka już dorosła kobieta miała zapalenie krtani. przypomina to szczekanie. lekarz skierował do szpitala i powiedział. że gdyby nie przeżyła nocy to miałby ją na sumieniu. też miała 5miesięcy.

Gość zapalenie krtani?
ja do rana bym nie czekala,za male dziecko.przechodzilam to,tragedia.a jesli zdecydujesz sie juz czekac to koniecznie na noc zakrec grzejniki(nie wiecej niz 20st w domu) i wlacz nawilzacz powietrza,jak nie masz to rozwies mokre reczniki w pokoju zeby sie nie dusilo dziecko.masz inhalator to zrob inhalacje z soli.a wrazie dusznosci w nocy owin dziecko kocem i otwieraj okno i szybko pogotowie.chociaz ja bym wsiadala w auto i juz jechala na dyzor to dadza zastrzyk

Gość Betty Q
Tez juz to przeżyłam z moim synkiem i potwierdzam skuteczność wszystkich rad powyżej. U nas niestety skończyło sie szpitalem.

Gość zapalenie krtani?
a i jeszcze jedno,jesli dziecko zlapalo zapalenie krtani raz to moze byc sklonne i lapac czesciej te chorobe,wiec jesli nie masz to zaopatrz sie w nailzacz powietrza i wlaczaj co noc,to pomaga a i temp.nie wyzsza niz 20stopni w domu

Gość Vaaaniiilaaa hh
moja corka miala to samo i tez jechalismy w ten sam dzien do szpitala,nie ryzykuj zyciem corci.ona ma dopiero 5mc i taki kaszel moze sie dla was bardzo zle skonczyc.

Gość upupupupupupupuupupuuuuuuuuuuu
up