Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicebrolka

Ciąża 1,5 roku po cc- ktoś jeszcze>?

Polecane posty

Gość vicebrolka

córka ma 1,5 a ja jestem w ciazy. boje sie ze to za wczesnie -mimo ze 2 lekarzy ,,zezwoliło" na ciaze. boje sie ze wszysko nie pozarastalo sie mocno i ze beda komplikacje, czy któras z Was tez zawszla tak szybko i bylo wszystko dobrzE?

Gość vicebrolka
no a nie? kurcze panicznie sie boje

Gość vicebrolka
jakis lekarz powiedzial znajomej ze 3 lata trzeba odczekac

Gość Ja jestem już równo dwa lata
po cc i zaczynamy myśleć o ciąży ale pamiętam słowa lekarza że niekorzystny jest pierwszy rok po cc a potem już można się starać. Myślę że 1,5 roku to dobry czas :).

Gość vicebrolka
dzięki za pocieszenie

Gość EEWRWEW
ja jak zaszłam w 2 ciąże po cc minęło niecałe 2,5 roku a mimo to lekarz mnie uprzedził że szybko bo nie mięło 3 lata...ale u mnie to było wiadomo ze 2 ciąza to cc, i miłam problemy z szyjką macicy.nie wiem jak to jest dokładnie z czym przypisują te 3 lata granicy> synka młodszego rodziłam 2010 roku i starszego w2007 jedynie mogę powiedzieć że 2 ciąże przeszłam gorzej ...nie mogłam dźwigać skracająca się szyjk etc...ale każda ciąża inna..w każdym razi nie ma wyjaśnionych okoliczności które nie sprzyjają po cc następnego cc.. wiadomo by zachować czas od poprzedniego porodu min pół roku. ale to jak kobieta ma ciało tylko ginekolog powie jedna może juz po pół roku zajść w ciąże inna po 3 latach zależe jakie miała we wcześniejszej ciąży sprawy jakie jest jej ciało i blizny

Gość EEWRWEW
jeżeli pierwsza ciąza nie przeszła bez komplikacji w badaniu gin. też dobrze to nie ma obaw..ja w pierwszej ciąży miałam komplikację w 2 też ale u mni to 2 przyczyny były skracająca się szyjka i bardzo niskie ciśnienie...ja w ciązy miałam od105/75 do 87/58 a w czasie cc miałam 70/30.. także czynniki mają wpływ.. tak samo jak się mówi że 3 cc i koniec to nie prawda

Gość liliannka
zalezy od organizmu i tego jak znioslas cc, u mnie ciaza byla rok po pierwszym dziecku i niestety rana po cc strasznie bolala :-/ zwlaszcza podczas rosniecia brzucha, lekarz powiedzial ze beda cieli w tym samym miejscu i ze poniewaz wszystkie wartswy tam w srodku nie mialy czasu sie dobrze zrosnac to bede miala problemy z miesniami brzucha i rzeczywiscie brzuszek w drigiej ciazy byl ogromny i dosc miekki - rozciagniety :/ a nie wiesz ze istnieje antykoncepcja, nie zycze ci tego co ja mialam

Gość mukitka
spokojnie, nie jest za wczesnie

Gość AHA123456
ja tez jak bylam u gina rok po cc to mowila ze mogę sie juz starac, nie stresuj się