Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BezsenneOCZy

Bezsenność lękowa. Pomocy !

Polecane posty

Gość BezsenneOCZy

Witam. Dziś kolejna noc nieprzespana. Spałam od północy do 4. Dla porównania wczoraj od północy do 3. Tyle że po godzinie zasnełam. A dziś już zasnąć nie mogę. I tak mam od pewnego czasu. Głównie gdy się wyprowadziłam z jednopokojowego mieszkanka do dużego domu. W starym mieszkaniu 15lat mieszkałam i spałam z rodziną w jednym pokoju. Teraz mam swój duży pokój i łóżko, niestety mam problem z zasypianiem. Bałam się gasić lampke moja wyobraźnia zaczynała wymyślać rzeczy rodem z filmów s-f. Potem to mineło. Ale powrociło obejrzałam pare dni temu horrory i lęki znów się pojawiły. Gdy gaszę lampke przypominam sobie sceny z tych horrorów i ogarnia mnie strach. Na dodatek gdy trochę przysnę meczą mnie koszmary i tak jest juz dzien w dzien. Dziś mam na 9 egzamin (studiuję) nie wiem jak sobie poradzę. Chodzę przemeczona i drażliwa. Proszę pomóżcie mi ;-(

A może twoje problemy z zaśnięciem są niezależne od tych horrorów?Bo skoro masz sama pokój, ciszę i dobre warunki do spania, a nie śpisz, to może masz po prostu niedobór melatoniny? Ja kiedyś miałam taki okres, że zasypialam normalnie, ale w nocy się codziennie wybudzałam. Zasłyszałam a aptece, że jak orgaznim wytwarza za mało melatoniny (substancji dopowiedzialnej za sen) trzeba ją uzupełniać. Brałam wówczas melatoninę lekam i stopniowo wszystko się wyregulowało. spałam bite 7godzin bez wybudzania, budzilam sie dopiero rano jak juz bylam wypoczęta.

Gość Urszula Konieczna
Moja przyjaciółka już od kilku lat próbuje walczyć z bezsennością :( Sama czasami mi sie przydarza, zwłaszcza jeżeli wcześniejszego wieczora dłużej sobie posiedziałam po nocy. Jednak nie spanie przez tak długi okres jest niepokojące. Znalazłam ciekawy artykuł o tym, może znajdziesz tam coś dla siebie :( http://www.medme.pl/zdrowie-a-z/choroby-a-z/bezsennosc,785,0,1.html