Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKDLSKDL;SA;DL;ASDL;

ZAŚWIADCZENIE Z URZĘDU STANU CYWILNEGO

Polecane posty

Biorę ślub konkordatowy i ksiądz nam kazał isc do USC po zaświadczenie,mowil ze to beda 3 papiery moje pytanie brzmi ile to kosztuje i czy daja to od reki?

Gość udsgsudgcusgcvyusg
Na miejscu wszystkiego się dowiesz. Koniec języka za przewodnika. Ps. Urzędnicy nie gryzą :P

Gość źródło błonnikaa
kosztuje ok 100 zl ale czy daja od reki nie wiem.

1. z USC w miejscu w ktorym sie urodzilas bierzecie odpis skrócony aktu urodzenia (ty i narzeczony). 2. Idziecie razem do USC w gminie, w ktorej bierzecie ślub i dostajecie od ręki te 3 papiery. UWAGA! Jeśli 1 i 2 urzad jest tym samym, to wszystko załątwiacie od ręki w jednym.

tak myslalam ze kolejna stowka nie moja,

Gość impresja_12
Każde z Was wybiera w swoim miejscu urodzenia - odpis aktu urodzenia ( każdy opłacony kwotą 22 zł ) i tak jak ktoś wyżej napisał jeżeli to jest ten sam urząd gdzie będziecie składać zapewnienie o wstąpieniu w związek małżeński konkordatowy to już nie bo wszystko jest na miejscu. Idziecie do urzędu z odpisami i z aktualnymi dowodami osobistymi tam składacie zapewnienia o związku konkordatowym i opłacacie 85 zł. Dostajecie zaświadczenia w kopercie i zanosicie do księdza..proste