Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh

Kobiece sprawy

Polecane posty

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh

Mam takie pytanie,mam 19 lat cos nie tak ze mna jest w sensie zdrowotnym,juz od dlugiego czasu,miesiaczka nieuregulowanaa juz dlugo miesiaczkuje,no bez konkretow.nie chce isc do ginekologa,alke chcialam was zapytac jakie hormony powinnam sobie przebadac,chodzi mi o takie ktore maja zwiazek z miesiaczkowaniem.kurde ale pomotalam,jesli mnie ktoras zrozumiala i umie doradzic to napiszcie prosze to wazne

Gość a dlaczego niechcesz iść do
ginekologa? przecież nawet jeśli sobie zrobisz badania hormonalne ( które trzeba robic w odpowiednich dniach cyklu ), to będziesz je musiala skonsultowac z lekarzem żeby ustalić, co dalej. Gin nie gryzie, a może Ci pomóc, zwłaszcza jeśli w przyszłości planujesz dzieci

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh
Ja nigdy nie chorowalam wczesniej,teraz tak sie wsyzstko zlozylo,ciagle po lekarzach latam,najpierw przebadalam sobie krew i teraz znow musze, ale pomyslalam o tych hormonach,a do gin,po pierwsze no to boje sie,po drugie nie mam pieniedzy,po 3 ucze sie jeszcze, zaraz matura a i tak prawiew stale mnie nie ma w szkole.moze po koncu szkoly sie wybiore.boje sie tez,dlatgo tyle zwlekalam zeby w ogole sie zbadac bo balam sie tego,ze cos mi jest,tego co uslysze,wolalam nie wiedziec.ale teraz jak widze ze naprawde cos jest nie tak to sie troche przestraszylam kurde.

a czy uważasz, że jak nie pójdziesz do lekarza to problem rozwiąże się sam? do ginekologa możesz iść na nfz, choć badania hormonów i tak są płatne ( około 20 zl za każdy ), a lekarze przyjmują w różnych porach. jesteś juz na tyle dorosła, że powinnaś wiedzieć, że każda kobieta powinna przynajmniej raz w roku odwiedzić ginekologa dla swojego własnego dobra

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh
Nie wspolzyje w ogole Wiem o tym cholera,ale boje sie ze cos mi jest,znaczy cos tak,ale boje sie co.wiem,ze to chore z mojej strony,ale co poradze.w sumie juz tyle czasu czekalam to te 3msc nie zrobia roznicy chyba.a pytalam wlasnie dlatego jakie zbadac,no bo moze by sie okazalo ze jest ok,to bym nie musiala dalej nic robic juz.

Dlaczego jesteś dziewicą? Nie wstyd ci, ze wszystkie twoje kolezanki już uprawiają seks a ty nadal nie?

jeśli chodzi o bad. hormonów, to robi się : progesteron, testosteron, prolaktynę, fsh, estradiol, T3, T4,DHEA, robisz w laboratorium, ale jak wsponiałam robi sie je w określonych dniach cyklu

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh
Starsznie mi jest wstyd,juz ide po sznurek,ohhh,a moze chcesz mi pomoc w tej sprawie?hah a wracajac do temtu,chodzi tez o to,ze ja nie jestem silna az tak psychicznie i jak teraz sie okaze ze cos jeszcze mi jest to chyba sie zalamie,i tak juz mam dosc.zreszta juz sie przekonalam jacy sa lekarze,jak sie przejmuja pacjentem i jacy sa pomocni,pffff,tragedia jakas.ale dzieki za rady ;) milego dnia

fsh i lh- 3-5 dzien cyklu, estradiol 3-5 lub 12-14 dc, progesteron i prolaktyna 21 dc, reszta w dowolnym dc

Może się wstydzisz isc do lekarza i boisz ze cię wyśmieje przez dziewictwo?

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh
Oo dziekuje ci bardzo,ale ciekawe jak ja mam okreslic dni cyklu jak ja nawet nie mam regularnej miesiaczki.zobacze jak to.jeszcze raz dzieki

Nmsdm,dfdsfgfgh jesteś aseksualna? W ogóle nie masz ochoty zeby ci jakiś facet zasadził?

dzień cyklu liczysz od pierwszego dnia krwawienia- bo to że masz nieregularne miesiączki nie oznacza, że nie masz ich wcale- prawda?

Gość Nmsdm,dfdsfgfgh
Noo hmm,to sa takie zawirowania ,ze czasami np przez 50 dni nie mam.kurde jak tak teraz czytam,to zbadanmie kupe kasy kosztuje,a ginekolog tez mi nie dadza od razu tak chetnie,bo ktos za to musi zaplacic.nawet mi lekarka robila problem zeby na badanie krwi zwykla morfologie dac skierowanie,dopiero jak dostalam takie zalecenie od babek z krwiodastwa,bo cos wyszlo nie tak,to laskawie moja lekarka dala.okropne to jest,chociaz bym chciala sprawdzic co mi jest to jak cholera.ee tam trudno,na razie zyje,juz nie mysle o tym bo tylko mnie to doluje.jeszcze raz mocno dziekuje za pomoc kobietko ;)