Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trelemorele96

Jak zotać stewardessą ?

Polecane posty

Gość trelemorele96
a te egzaminy, szkolenia i tak dalej gdzie można sb 'ukończyć' ? mogę już teraz zacząć w nich uczestniczyć czy dopiero po ukończeniu szkoły. i kto to wgl organizuje ?

Zarabia się dobrze ale tylko w dobrych liniach, ale tam trudno się dostać. Ja w pierwszym miesiącu mojej pracy dostałam 2800 euro na rękę plus darmowe bilety moimi liniami, co roku podwyżka. Co do studiów i języków obcych to oficjalnie wymagana jest matura i język angielski, natomiast w praktyce to wygląda tak że taka praca jest pożądana przez wielu ludzi, jak na takich selekcjach mają do wyboru ludzi po studiach i z językami i ludzi ze średnim i tylko z angielskim to jak myślisz kogo wybiorą?

Gość ppppoooolaa5
Wiadomo, że szkolenia itp. ale... aby najpierw pójść na takie szkolenie trzeba przejść przez ten casting. Te szkolenia organizują konkretne linie lotnicze, chyba w Polsce to trzeba samemu za to zapłacić. Ale skąd dowiedzieć gdzie i kiedy będą odbywać się castingi?

Gość trelemorele96
no właśnie, a jak z językami obcymi ? w jaki sposób sprawdzają umiejętności ? pisemnie czy ustnie ? i na jaki temat rozmawiają np. po angielsku ?

Gość trelemorele96
a te lepsze linie lotnicze, w których jest wysokie wynagrodzenie to jakie ? skoro nie wizzair, rynair i lot ?

Gość trelemorele96
Czy to prawda, że to praca tylko do 30 roku życia ?

Gość bubuubu456
aa słyszeliście o takich przypadkach, że ktoś się dostał do takiej pracy zaraz po liceum lub technikum ?

Gość trelemorele96
czy jak mam 161 cm to jeszcze urosne? czy 59 kg to dużo? czy jak mam czarne włosy i opalona skórę to jestem ładna? znajomi mówią że mam typ urody wenesuelki

Gość gość
www.szkolastewardess.pl