Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatkaMadzia

Zapach

Polecane posty

Gość nastolatkaMadzia

Jak dbać o higienę aby miejsca intymne zawsze przyjemnie pachniały?

Gość Amelllcia
po pryskaj perfumą :)

Gość w ogromnym przelocie XV
Nie przesadzać z ową higieną.

Gość ewa z wroclawia67888ja ma zak
nie ma slowa perfuma-zrozum wkoncu

Gość Pomocna02133
Miejsca intymne najlepiej myć płynem z kwasem mlekowym a po dokładnym osuszeniu warto posmarować się provag żelem, który nawilża, odświeża, również zawiera kwas mlekowy. Takie postępowanie pozwala uniknąć infekcji a co za tym idzie nie przyjemne zapachu, który może się z nią wiązać.

Gość bhngf
Dobry płyn do higieny intymnej i provag żel po kąpieli, duet wart polecenia. Dostarczają odpowiednią ilość kawsu mlekowego i Lactobacillusów, a dodatkowo żel hamuje rozwój bakterii, które odpowiadają za nieprzyjemny zapach.

Gość agula8
myślę że nie ma możliwości żeby ciało samo od siebie przyjemnie pachniało-to jeszcze zależy co dla kogo oznacza przyjemnie. Trzebaby cały czas używać czegoś zapachowego.Ja na codzień używam zwykłe mydło i provag żel-ale to raczej dla ochrony a nie dla zapachu.

od mydla zawsze tworzyly mi sie infekcje, pieklo niesamowicie. ale czasem tak jest, że niektora kobieta intensywniej pachnie i mozna sie myc a i tak zaraz zapach sie zmienia. moze nalezy zmienic diete. ja mialam nieprzyjemny zapach z pochwy przy infekcji, zawsze jak poczulam ten zapach rybi wiedzialam o zblizajacym sie problemie. ale ta to akurat zaczelam stosowac multi gyn acti gel i ktorym pisala jedna pani i teraz nawet nieprzyjemnego zapachu nie ma. nie wiem jak to sie dzieje ze niweluje zapach, ale ja nie czuje sie nieswierza po nim.

Gość gosia samosia31
Moim zdaniem wystarczy odpowiednia higiena to znaczy podmywanie się specjalnym płynem do higieny intymnej oraz smarowanie provag żelem, poleciła mi go koleżanka z pracy, zawiera on kwas mlekowy, nadtlenek wodoru dzięki czemu chroni przed infekcjami a to przecież one przyczyniają się do powstawania nieprzyjemnego zapachu.

Gość ania z zielonego wzg
Codziennie okolice intymne myje lactacydem, a potem smaruje provag żelem. Tak jak wyżej pani napisała, chroni on przed patogenami, więc tym samym zapewnia naturalny, zdrowy zapach intymny. Żel nie jest drogi, dostaniesz go w każdej aptece bez recepty, spróbuj może twój problem się rozwiąże.

Dbaj o higienę- codziennie prysznic, możesz w ciągu dnia się podmyć. Nadmiar zabiegów higienicznych też jest szkodliwe (wypłukuje naturalną florę bakteryjną, dlatego nie są zalecane żadne irygacje, chyba, że ze wskazań lekarza). To powinno wystarczyć. Intensywny czy nieprzyjemny zapach nie jest normalnym zjawiskiem i może świadczyć o infekcji intymnej.

dobry płyn do higieny intymnej - do mycie, można się wspomagać provag żelem do smarowania, który działa nawilżająco i ochronnie

stosuje zel pod prysznic i bardzi dbam i higiene, a infekcje czy grzybice nie zawsze sa wynikiem nie dbania o odpowiednia higiene. u mnie sie nic po tym zelumulti gyn nie robi. smaruje nim okolice intymnie zwlaszcza po goleniu i stosunku. kombinowac nie bede bo nie mam po co, skoro on mi pomaga, wiec nie planuje go zmieniac

Gość marudna zosia
nieprzyjemny zapach na ogół oznacza infekcję. warto stosować płyn do higieny intymnej i probiotyki dla kobiet. dla mnie najlepszy jest dopochwowy lactovaginal, ale są też probiotyki doustne, które dobrze sprawdzają się podczas wyjazdów.

Gość daga89999
jezeli to nie jakas infekcja to zmiana diety, rzucenie palenia pomoze... odpowiednia higiena, czyli myc sie tam ale tez nie za czesto :P

raczej zdrowo sie odzywiam i nie pale :) akurat mi pomaga multi gyn, ale tabletek nie przyjmuje

u mnie tak samo najlepiej multigyn actigel sie sprawdza, ale dobrze działa nawilżajaco przed stosunkiem