Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bghij

Czy codziennie kapiecie wasze 6miesieczne dzieci ?

Polecane posty

Gość Bghij

?

Gość ojtam ojtam
mój ma 2,5 roku i nie kąpałam go może z 5 razy do tej pory i to jak naprawde był chory czy zasnął w aucie wracając od kogoś - tak to kąpie zawsze, nawet z katarem czy oskrzelami

Gość nie zawsze
Moja mała ma już 2,5 roku. W wieku 6 msc nie kąpałam codziennie. Odpuszczałam, gdy była bardzo zmęczona, późno wróciliśmy do domu, itd. Zawsze jednak myłam zęby, ręce, a okolice intymne przecierałam chociaż chusteczką

Gość tak, kąpiemy dzieci od urodzen
ia codziennie sami też bierzemy prysznic codziennie to chyba normalne?

Gość Niebieska Malwina
ja moje 4 miesieczne dziecko tak, codziennie..nie chodzi o szorowanei brudu, ale bardziej codzienny rytual przed kolacja i zasypianiem..... no i dzieki temu nie bedzie dzieckiem robiacym awanture o prysznic gdy juz rzeczywiscie bedzie brudzacym sie 2 latkiem...

Gość gfdhfggfj
dokladnie raz - wieczorny rytual, wyrazny sygnal ze juznoc pora snu i uspokojenia sie dwa - sama siekapie codziennie wiec czemu dziecko mialabym rzadziej/ moze gdybym byla brudasemkapiacym sie raz na kilka dni robilabym tak z dzieckiem nie wyobrazam sobie jakmozna sie wieczorem nie umyc, dziecko to to samo

Gość glowkamakowka
u nas kapiel jest co drugi dzien, nasza lekarka tak zalecila. Maly mial bardzo przesuszona skorke mimo oliwkowania po kapieli. Od kiedy kapiemy co drugi dzien skorka jest duzo ladniejsza. Ale myjemy buzke, raczki i obowiazkowo dupke po kazdej kupie :)

Gość Bghij
Ja od pol roku kapie mojego synka codziennie ,dwa razy tylko zdarzyło mi się go nie wykąpać i wtedy powycieralam go chusteczkami

Gość glowkamakowka
aczkolwiek zgadzam sie z dziewczynami powyzej, ze jesli maluszek ma problemy z zasypianiem wieczorem, warto wpoic mu taka rutyne, kapile butla i lozeczko, koniecznie o tej samej godzinie. U nas sie sprawdzilo, po tygodniu codziennego rytualu maly zalapal o co chodzi, ze to czas na spanie, i zaczal ladnie zasypiac o stalej porze.

Gość dwarazytakdwarazytak
Jak córa miała 6 mies. była akurat pełnia lata, upały, więc kąpiel była nawet 2 razy dziennie, w ciągu dnia dla ochłody i wieczorem przed snem. Teraz kąpiemy się co 2-3 dni, skóra małej jest dość sucha, przed snem i tak myję jej dokładnie buzię, szyję, rączki i pupę.

Gość odstaw oliwkę kochana
a od razu zobaczysz różnicę! naprawdę

Gość glowkamakowka
oczywiscie w momencie kiedy zacznie raczkowac i przemieszczac sie po domu, kapiel bedzie codziennie.

Gość glowkamakowka
ale stosowac cos zamiast oliwki czy zupelnie nic?

moim zdaniem dzieci zwłaszcza te, które noszą pieluszki powinny być kąpane codziennie krocze maluszka, któremu się w ciągu dnia myje je tylko chusteczkami nawilżanymi po prostu potrzebuje być umyte wodą

Gość allaaakss
My też kapiemy codziennie od urodzenia. Mała ma teraz 10 mc i w tym czasie może ze 2 razy poszła spać bez mycia. I zgadzam się z przedmówczyniami, że jest to rytuał dzięki któremu ona wie że czas spać. Poza tym uwielbia wodę i pluszcze się w niej więc dodatkowo sprawia jej to przyjemność.

Gość glowkamakowka
tak jak napisalam powyzej, my myjemy dupcie pod bierzaca woda po kazdej kupce, nawet jesli to jest 3 razy dziennie. Tez nie wyobrazam sobie podtarcia jedynie chusteczkami.

Gość Kasia z sosnowca znacie mnie
ja ich nie kąpie tylko daje im śliski kocyk i ocieram się o dzieci moim miejscem inntymnym zwłaszcza o chłopców dziewczynki traktuje inaczej

Gość Weteran*wojenny
Dziecko trzeba kąpać codziennie. Bo codziennie sra w pieluchy. Jak nie będzie się codziennie myć dziecka, to dziecko będzie miał dupę odparzoną jak małpa jakaś.

Gość Weteran*wojenny
Dziecko trzeba kąpać codziennie. Bo codziennie sra w pieluchy. Jak nie będzie się codziennie myć dziecka, to dziecko będzie miał dupę odparzoną jak małpa jakaś.

jestem zdania, że im MNIEJ KOSMETYKÓW tym lepiej nie wiem czym myjesz maleństwo, ale odstaw oliwkę i zobacz jak zareaguje skóra dziecka w ogóle w jaki sposób i JAKĄ oliwkę nakładałaś na ciało dziecka do tej pory?

Gość wg mnie usg nie
do czasu, kiedy syn mial rok kapalam codziennie, teraz co drugi dzien jak go nie kapie, to myje go calego praktycznie pod biezaca woda w wannie-wiec czysty jest, a szybciej nam to idzie niz kapiel