Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papierosowaona

Rzucenie palenia w ciazy

Polecane posty

Gość papierosowaona

witam jestem w ciazy 14 tydzien od 3 dni nie pale papierosow i wiem ze juz nie zapale w ciazy ale czuje ze jak tylko urodze znowu zaczne palic:( nie chcialabym tego ale wiem ze tak bedzie... jak myslicie czy po kilku miesiacach nie palenia bedzie mi sie chcialo palic dalej???? jak to bylo u was ? prosze o wypowiedzi

Gość mała mamuśka 2013 ;)
Paliłam kiedyś przez 5 lat Samo rzucenie palenia jest bardzo stresujące, nerwowe i skupia całą naszą uwagę, co dopiero rzucenie w ciąży. Ja próbowałam rzucić palenie wiele wiele razy... bezskutecznie, w końcu koleżanka poleciła mi e-papierosa... też była nikotyna, odruch palenia zatrzymany a zero substancji smolistych więc tym samym zero chorób. Spróbowałam i rzuciłam, spokojnie i bezstresowo. Udało mi się rzucić papierosy dokładnie 3 miesiące przed ciążą, której nie planowałam. Ciesze się bardzo, że udało mi się wcześniej, bo wiem jaka to masakra. Na dzień dzisiejszy, kiedy się bardzo zdenerwuje, pociągam e-papierosa z tym, że bez nikotyny 0mg. Jestem bardzo zadowolona, pytałam nawet lekarza czy to może zaszkodzić dziecku powiedział, że nie ma takiej możliwości, ale nie mogę palić z nikotyną, bo dziecko może być bardzo nerwowe później. Najlepiej jest oczywiście w ogóle nie palić, ale jak już musisz to przerzuć się na e-palenie.

Ja gdy tylko dowiedzialam sie o ciazy rzucilam palenie i tak bylo cale 9 miesiecy. A 4 tygodnie po porodzie znowu zapalilam i pale do tej pory. Wiedzialam ze w moim brzuchu juz nikt nie mieszka wiec znowu pale