Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirrinka

Czy soczewki są bezpieczne?

Polecane posty

Gość wirrinka

Noszę okulary od 6 roku życia. Po jedenastu latach mam już ich serdecznie dość. Czy nosicie soczewki? Czy są one bezpieczne? Jakie warto wybierać? Czy trzeba isc w tej sprawie do okulisty?

Gość Aleksia S.
Ja noszę soczewki od 10 lat i od tego czasu nie miałam na nosie okularów :) Musisz koniecznie wybrać się do okulisty, żeby przebadał Ci oczy pod kątem soczewek: krzywizna itp. I on dobierze Ci te właściwe :)

Gość grstr
SA MORDERCZE

Gość bezbronnaaaaa
noszę soczewki od 2,5 roku. bardzo sobie je chwalę. jeśli dbasz o nie, tzn. nosisz tak jak trzeba(miesięczne miesiąc, kwartalne kwartał) to jest ok, jeśli dbasz o higienę, mam na myśli dokładne mycie rąk przed ich zakładaniem i zdejmowaniem to nic Ci się złego nie stanie. Spróbuj, na prawdę warto, dziękuje temu które je wymyślił!!!!!!!!!!!!

Gość Aleksia S.
E tam, ja czesto miesięczne nosze 2 miesiące i nic mi się nie dzieje. Dużo moich znajomych tak robi :P

Gość wilczynski
No jasne że trzeba isc do okulisty jesli chcesz nosić soczewki. To podstawa. Nie można samemu ich dobierać.

Gość billket
soss - jestes pewny takiego zachowania? Ja osobiście bym się bardzo bał... noszę miesięczne przez miesiąc i nigdy nie zdarzyło mi się nosić dłużej.

bez problemu... zadnych skutków ubocznych nie ma... oczywiscie jak mija okres przydatnosci to da sie odczuc ze soczewka juz nie jest tak ostra jak wczesniej ale zadnych infekcji itp nie mam :)

Gość Aleksia S.
a czego tu się bać? O żadnej infekcji nie ma mowy jeśli dbasz o soczewki a właśnie jedynie trochę się "wycierają"

Gość Wiolkawrocek
Soczewki to dla mnie zbawienie - po prostu nie wyobrażam sobie teraz chodzenia w okularach. Bardzo je polecam, bo są bardzo ok:)