Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Xin

Cesarka po terminie

Polecane posty

Gość _Xin

Termin porodu miałam na wczoraj. Okropnie boję się porodu wywoływanego. Ponoć bóle są wtedy dużo gorsze... Czy można poprosić o cesarkę za odpłatą, kiedy już minął termin porodu?

Gość ojtam ojtam
niestety nie - chyba że jakoś prywatnie czy dasz w łapę lekarzowi - przeważnie czeka się z tydzień po terminie i potem się daję kroplówki, baloniki itd - a jak to nie zadziała ze 2-3 razy nic się nieruszy to robią cc ale to też zależy jaki szpital - w byle jakim będą czekać do samego końca i próbować do upadłego

Gość _Xin
Już się tyle oczytałam, że jak tylko o tym pomyślę, to ogarnia mnie panika. Wiem po prostu, że mam niski próg bólu i jestem wrażliwa...

Gość _Xin
A w ogóle można sobie zafundować cesarkę w państwowym szlitalu? Odpłatnie.

Gość _Xin
Nie chcę po prostu wywoływania. Lekarz powiedział mi ostatnio, że do niedzieli urodzę, ale jakoś się nie zapowiada.

Gość Szpindlerowy mlyn
mysle, ze w pryw. klinice nie bedzie wiekszego problemu, tyle, ze uwazam, ze panikujesz troche za wczesnie, przeciez porod moze sie zaczac spontanicznie w kazdej chwili, u mnie sie zaczal 10dni po terminie, powodzenia

Gość _Xin
Mi lekarz powiedział, że jak do piątku (wtedy będzie 7 dni po terminie) nic się nie zacznie, to mam jechać do szpitala na wywołanie. ;|