Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WĄSIK pomocy

i co tu zrobic...?

Polecane posty

Gość WĄSIK pomocy

Kafeterianki, proszę pomóżcie! Od jkaiegoś czasu zauważyłam u siebie wąsik. na poczatku mama i znajomi mówili mi, że przesadzam, ale chyba chcieli mnie uspokoić. Jestem ciemną blondynką, ale mam bardzo ciemną oprawkę oczu i ten mój wąsik jest równie ciemny. wyrywałam go sobie pęsetą i bylo ok. ale teraz zauwazyłam, ze jak nałoze podkład to mam nad ustami taka ciemną kreskę, te ciemne włoski robią się jeszcze ciemniejsze i źle się z tym czuję, Boję się isc do kosmetyczki i zacząć je woskować, bo po 1 mojej przyjaciółce zostały czerwone kropeczki po depilacji woskiem u kosmetyczki, po 2 mojej mamie odrosły jeszcze grubsze i ciemniejsze, i musiała usunąć je laseroowo. Ja na tą drugą opcję niestety nie mam pięniedzy. Co mam zroboć? słyszałam, że woda utleniona pomaga?

Woda utleniona rozjaśnia włoski, ale może podrażnić i wysuszyć skórę. Najlepiej odkładaj sobie na zabieg a w między czasie depiluj wąsik woskiem. Nic lepszego nie wymyślisz, a skóra po jakimś czasie przywyknie i nie będzie zostawiać 'czerwonych kropek'. Używaj żeli łagodzących po depilacji i będzie ok.

Gość WĄSIK pomocy
Dziękuję Ci Quelle, mam nadzieję, że nie przezyje koszmaru. Nie ukrywam, ze czuje sie niekomfortowo z asikiem i moze nie zawsze go tak widać, ale jak jestem na randce i facet sie patrzy na moje usta to mi sie zapala czerwona lampka i mysle sobie, ze widzi i go to obrzydza :( a mam dopiero 23 lata...

Gość arkadia19
również jestem posiadaczką felernego wąsika na szczęście karnacja skóry wiele maskuje, a te ciemniejsze wyrywam pęsetą.. trzeba z tym jakos żyć

Gość a ja kupuje za 6 zl
plasterki do depilacji twarzy i tak od lat i mam spokoj, w czym Ty masz problem?

Gość WĄSIK pomocy
z tym, że moje wąsiki są dość geste i ciemne, te najdłuzsze wyrywam pęsetka. boje sie zaczac depilacji, zeby nie były jeszcze grubsze i ciemniejsze,tj pisałam w pierwszym poście... moja mama takie miała i moze to być dziedziczne. a na laser mnie niestety nie stać w tej chwili. Poza tym mam naczynkową, dosyc wrażliwą cerę i nie chce miec podrażnień. nie wiem, czy faktycznie powinnam zaryzykowac, czy jakos z tym życ i walczyc pęsetką albo wodą utlenioną?

Gość WĄSIK pomocy
a co ile chodzicie do kosmetyczki/depilujecie w domu?