Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania93xx

JESTEM CHUDA

Polecane posty

Witam, zakladam ten temat z mysla ze ktos z was ma podobny problem i bedziem mogli sie nawzajem wesprzec. Jestem chuda przy wzroscie ok. 170 cm (jakos 166 cm) waze zaledwie 41 kg. Rok temu urodzilam dziecko a w ciazy przytylam 13 i znow wrocilam do starej niskiej wagi. Ludzie nie rozumieja ze nie mozna przytyc ze nawet jak ma sie wiekszy apetyt to jakos z ta przemiana materii jest ze poprostu sie nie da i koniec. Ludzie ma ktos podobny problem ???

ja, ale mnie to w ogóle nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. zaakceptuj siebie. za pewne problemem jest to, że jadasz za mało. wydaje się prozaiczne, ale kiedy trafiam na kogoś z takim problemem i proszę o spisanie dokładnie tego co przez tydzień zjada, pokazuje się że ma spore niedobory energetyczne.

Gość xenonia
osobiście wiem coś o tym nie jestem jakoś specjalnie chuda (równe 170 cm przy 54 kg) ale ciężko jest mi przybyć choć otoczenie naciska na mnie, że jak ja to mało jem, że będę chora itd.. wcinam ogromne ilości slodyczy nawet przed snem i nic to na mnie nie działa

no i to jest kolejny problem. wam się wydaje, że jak zjecie czekoladę to przytyjecie. przytyć można tylko na odpowiednio zbilansowanej diecie.

ja slodyczy jem mnostwo ostatnio kupilam koktajl pomagajacy przytyc ma w sobie mnostwoooo witamin blonnik itd. nawet jak nie przytyje to uzupelnie braki witamin

Witaj Aniu, Też borykam się z niską wagą, (166/47) jestem trochę młodsza od Ciebie ale myślę że za kilka lat nic się nie zmieni w tej kwestii ponieważ moja waga dość długo waha się w granicach 45-47kg, ostatnio kiedy zaczęłam ćwiczyc to zgrubłam jakieś 2kg ale teraz ponownie je straciłam, nie wiem jak mogę utrzymać wagę lub co lepsze zgrubnąć, nie mówie że jakoś super dużo jem po prostu normalnie nie mam wstrętu i nie odchudzam się i tak samo jak Ty mam dobra przemianę materii doskonale wiem co znaczą przykre komentarze na temat wagi... szczerze powiedziawszy nie wiem czy kiedys bedzie inaczej po twojej wypowiedzi mniemam ze nawet po ciąży nic sie nie zmieni zapewne cały szkopuł tkwi w genach i nijak można w nie ingerować

dziewczyny słodycze to puste kalorie... lepiej zainwestować w tłuste wyby orzechy migdały makaron chyba jakoś tak to leciało... dieta śródziemnomorska opiera się na takich odżywczych tłustych produktach (jak dobrze pamiętam, jeśli nie to mnie poprawcie)

Gość mguga
175/64 kg :) Po 2 ciążach to samo :) Jeśli po ciąży wróciłaś do wagi to tylko się ciesz. Lepsze to, niż zacząć potem niekontrolowanie tyć. Taka twoja uroda, tzn. nasza :)

Gość do mguga
żartujesz sobie z tą wagą swoją czy po prostu pomyliłaś się i miało być 54 kg?

Gość wuszuuuuu8
ja mam 174 i 46 kg... nie przeszkadza mi moja waga, zawsze byłam bardzo szczupła, ale ani mi ani moim partnerom jakoś to nie przeszkadzało:)... ale mam inny problem - rozstępy i celulit! Prezent po rodzicach... zero słodyczy, dużo ruchu i wody, różne preparaty i nic:(((

Gość mguga
Jasne ze sie pomylilam :D 54

Gość mguga mam pytanie, bo widziała
m Twój topik dotyczący picia mleka: czy gdy ostawiłaś nabiał to jeszcze schudłaś? bo ja gdy przestałam jeść przetwory mleczne, to zaczęłam dodatkowo chudnąć pomimo, że i tak jestem bardzo szczupła i dlatego czasem jadam przetwory z mleka koziego i nie wiem czy słusznie? codziennie natomiast dodaję odrobinę mleka koziego do kawy czy innego mleka niż krowiego też unikasz? ja nie chcę być aż tak chuda jak byłam, gdy nie jadłam przetworów z mleka krowiego:(

Gość holistyczne podejście
do problemu wagi ciała: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, prawidłową wagę ciała, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl & WWW.lechrk.republika.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość mam kolezanke, ktora ma 182cm
i wazy 48kg, jest tak chuda, ze to az niemozliwe, ze stoi prosto. A żre jak świnia, Najlepsze jest to, że ona, jak sie patrzy na nią z boku, ma brzuch szerokości mojej dłoni, a przy mnie opierdzieliła zapiekanke i paczke ciastek (zapiekanka taka extra long) i dalej miała taki cieniuski brzuch.