Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgtreyhgtryht

wasza pierwsza praca????

Polecane posty

Gość tgtreyhgtryht

mam 23 lata i jeszcze nigdy nie pracowałam, panicznie się tego boje ale pora już na powaznie szukać roboty. problem jest taki że mam tylko wykształcenie średnie. Dopiero za rok będę mogła isc na studia. Mam kilka pytań: Jak mam szukac roboty? wszędzie chcą cv a co ja mam tam wpisać jak nigdzie nie pracowałam. Strasznie się boje że coś mi się nie uda, że sobie nie poradze. Jak dostaliście Waszą pierwszą prace? sami znaleźliscie, po znajomosci czy jak? No i gdzie pracowaliście? jak Wam poszło? ktoś Wam pomagał, przuczał czy od razu Was rzucili na głęboką wode?? Jak myślicie gdzie najlepiej szukać pierwszej pracy??

Gość mamamamasasssaa
moja 1 praca to staz.

Gość Jolaśka
Pierwsza praca - praca na słuchawce, co prawda tylko miesiąc

Gość szzz
ja mam 20 lat, i od czwartku zaczynam staż. dostałam sie na pracownika biurowego w szpitalu. też mam tylko srednie wykształcenie i to bez matury. Szukałam pracy rok, udawało mi się tylko dorabiać na inwentaryzacjach i ulotkach. W moim zadupiu i o staż trudno ale w koncu sie udało. zarejestruj sie w urzędzie pracy, zapytaj czy przysługuje ci staż i na jaki okres czasu, poproś o namiary gdzie składać cv

Gość nbmbnm
odezwij sie jak mozesz na gg:45888838

Gość na 30 to moze nie ale na
to co robilas przez 4 lata ?

Gość mamamamasasssaa
fajnie pracownik biurowy w szpitalu- a dokladnie czym bedziesz sie zajmowac? bo ja tez szukam stazu choc mam 29 lat.

Gość tgtreyhgtryht
no u nas w miescie były staże z urzedu pracy ale w związku z tym że pracodawcy traktowali tych ludzi jako tanią siłę roboczą która po roku można zwolnić to urząd pracy teraz zrobił coś takiego że dostaniesz staz z urzędu pod warunkiem że pracodawca zadeklaruje się do zatrudnienia Cie po ukończeniu stazu. Wiec jak sie domyslacie pracodawcy już nie chca brac na staz. No do tej pory pilnowałam dziecka koleżanki, normalnie mi płaciła ale to wiecie była taka praca na lewo więc do cv sobie tego nie wpisze. Próbowałam szukać w branży opiekunek ale każdy kogo stać na opiekunke oczekuje kogos kto skonczył pedagogie itp, albo żeby Pani była starsza, poza tym wiecie pilnowanie dzieci to raczej tak wszyscy chca bez umowy a ja chce już mieć jakaś umowę.,

Gość szzz
najprawdopodobniej praca na rejestracji. Jutro zaczynam dwudniowe szkolenie w urzędzie pracy, w czwartek staż. Wiecej mam dowiedzieć sie na szkoleniu. U mnie w miejscowości jest bardzo duzo kandydatów na jedno miejsce. kiedy składałam na pracownika biurowego na komisariat było 29osób na jedyne miejsce pracy. Przede wszystkim dzwoń co 2-3dni do urzędu spytać czy jakieś nowe firmy składały wnioski, bo to dość dynamicznie sie zmienia, akceptują nowe wnioski albo poprzednie oferty są juz nieaktualne

Gość hibk
mam to samo, z tym ze mialam swoje dzieci do odchowania. obecnie 24lata i nie pracowalam jeszcze

Gość mamamamasasssaa
li po polsku- rejestratorka medyczna.

praktycznie każda prace fizyczna mozna dostac bez doswiadczenia praca w knajpach typu fast food czy gdzies na kuchnii albo praca na akord czy jako przedstawiciel handlowy czesto w ogloszeniach pisza ze bez doswiadczenia zalezy co cie interesuje i w jakiej pracy bys sie widziala

Gość moniczka :P
Moja pierwsza praca to praktyki zawodowe potem nad morzem a potem to już się coś znalazło sama szukałam ale po znajomościach szybciej Ci się uda. Cierpliwości i wytrwałości życzę w szukaniu :)

Gość moja pierwsza praca
to callcenter (dla sieci Orange) sprzedawalam abonamenty na tel.komorkowe - polecam ,co prawda podstawa szalu nie robila 6zl/h ale do tego dochodzila prowizja za kazda umowe,ktora klient podpisal -wiec spokojnie na pierwsza prace 1800-1900 zl.przy elastycznych godzinach pracy bylo dla mnie jak w niebie ;-))) praca ciezka ,meczaca ,ale dzieki temu swietne kursy i szkolenia ,techniki sprzedazy (czyli manipulacji klientami sieci orange :-))) wiele sie nauczylam ;-) moim zdaniuem idealne doswiadczenie na pierwsza prace (swoje dziecko tez wysle do jakiegos callcenter zeby zdobylo umiejetnosci i wiedze ;-)

Gość tgtreyhgtryht
ludzie no piszcie gdzie odbywaliście swą pierwszą prace !!! moje koleżanki 2 lata temu też dostały się na staż w policji. Powiedziały że to był dramat. Nikt ich do niczego nie wprowadził, wszystko miały załapać same, darli sie po nich. Podrywali ich, masakra, żadna po ukończeniu stażu nie chciała tam zostac choć niektóre miały mozliwość zatrudnienia na etat.

moja pierwsza pierwsza to jeszcze w gim na ulotkach potem w gazecie wyborczej nastepnie w pizzerii, na stolowce jako kelnerka a teraz w biurze, wiekszosc ogloszen znajdziesz w sieci lub w gazetach

chwalisz sobie prace w callcenter ? pytam bo wlasnie marne opinie o tym slyszalam ogolnie ludzie uciekaja z niej;p

Gość szzz
W callcenter juz sie nie zarabia tak dobrze jak kiedyś,dużo ludzi jest uczulonych na telefoniczych naciągaczy i jak tylko słyszą ''dzwonię z firmy....'' to odkładają słuchawkę nim zdązysz cokolwiek powiedzieć.

Gość tgtreyhgtryht
na pewno nie chce pracy typu akwizytor, sprzedarz aktywna itp Po prostu to nie dla mnie, jestem nieśmiała, nie potrafiłabym nikomu nic wcisnąć. Myslalam o pracy jako kelnerk ale mama 2 koleżanki które są kelnerkami i jak widze jak one latają z pełnymi tacami na jednej ręce to mnie przeraża. ja bym zaraz cos na pewno rozbiła. najbardziej by mi odpowiadała sprzedaż w jakimś punkcie na zasadzie że klient przychodzi i kupuje a nie że mam mu cos wciskać. Ale jak ja mam pisać cv jak nigdzie nie robiłam? jak pisaliscie swoje pierwsze cv???

no wlasnie... dlatego pierwsze 20 ogloszen o prace to wlasnie tego typu zajecia oraz przedstawieciele handlowi czy do kontaktu z klientem:/ wiec masakra zeby cos znalesc... ale jak to jest ze stazami czy nie istnieja jakies limity wiekowe? i kiedy sa przydzielane jest luty a wiem ze moi znajomi wciaz nei moga uzyskac informacji o tym czy sa przyznawane

Gość tgtreyhgtryht
no dokładnie tak jak piszesz. Na 20 ogłoszeń 19 to telemarketing, pozyskiwanie klientów, callcenter, akwizycja generalnie wciskanie ludziom produktu. Ja sie to tego kompletnie nie nadaje. wszystkie małe normalne firmy które szukaja kogoś na dłużej do normalnej pracy oczekują doswiadczenia zawodowego... :(

prawde powiedziawszy to nie wiem jak ci pomoc bo sama szukam pracy i rece opadaja kiedy ogladam ogloszenia min 3 lata doswiadczenia na danym stanowisku... a placa minimalna lub umowa zlecenie nie wiem gdzie jest praca dla mlodych ludzi i jakie perspektywy by zaczac wlasne zycie skoro przy takich zarobkach ni estac na wynajem/oplaty/wyzywienie to mni enajbardziej dobija

Prawa jest taka, że szans na to, byś dostała pracę bez doświadczenia, bez statusu studenta i nie w callcenter oraz nie staż w zasadzie nie ma. Nie ma i tyle Możesz próbować, ale musisz mieć jakieś umiejętności , a pisząc CV - dobrze je sprzedać

Gość tgtreyhgtryht
boże do czego to doszło że człowiek weźmie jakąkolwiek prace. Po co sie kształcić w jakimś konkretnym kierunku jak i tak kazdy weźmie co jest. Do czego to doszło żeby o człowieku który zarabia ponad 2000 mowić że ma dobrze płatna prace. teraz prawie każdy zarabia minimalną płace. Co to za chory kraj. ja tego nie kumam, wszechobecny konsumpcjonizm jest a nigdzie nie ma pracy....

Gość panna marianna
Moja pierwsza praca to było au pair za granicą a potem staże (u notariusza i w biurze rachunkowym).

Gość tyrytyt
moja 1. praca to byla hostessa w supermarkecie. pracy szukalam przez internet i znalzlam, wszystko przebieglo uczciwie-kase mi zaplacono.

Gość tgtreyhgtryht
up

Gość Elektronikełe ausf.II
moja pierwsza praca trwała 2 dni

Gość tgtreyhgtryht
czemu?