Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tgtreyhgtryht

wasza pierwsza praca????

Polecane posty

Go艣膰 tgtreyhgtryht

mam 23 lata i jeszcze nigdy nie pracowa艂am, panicznie si臋 tego boje ale pora ju偶 na powaznie szuka膰 roboty. problem jest taki 偶e mam tylko wykszta艂cenie 艣rednie. Dopiero za rok b臋d臋 mog艂a isc na studia. Mam kilka pyta艅: Jak mam szukac roboty? wsz臋dzie chc膮 cv a co ja mam tam wpisa膰 jak nigdzie nie pracowa艂am. Strasznie si臋 boje 偶e co艣 mi si臋 nie uda, 偶e sobie nie poradze. Jak dostali艣cie Wasz膮 pierwsz膮 prace? sami znale藕liscie, po znajomosci czy jak? No i gdzie pracowali艣cie? jak Wam posz艂o? kto艣 Wam pomaga艂, przucza艂 czy od razu Was rzucili na g艂臋bok膮 wode?? Jak my艣licie gdzie najlepiej szuka膰 pierwszej pracy??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mamamamasasssaa
moja 1 praca to staz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jola艣ka
Pierwsza praca - praca na s艂uchawce, co prawda tylko miesi膮c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szzz
ja mam 20 lat, i od czwartku zaczynam sta偶. dosta艂am sie na pracownika biurowego w szpitalu. te偶 mam tylko srednie wykszta艂cenie i to bez matury. Szuka艂am pracy rok, udawa艂o mi si臋 tylko dorabia膰 na inwentaryzacjach i ulotkach. W moim zadupiu i o sta偶 trudno ale w koncu sie uda艂o. zarejestruj sie w urz臋dzie pracy, zapytaj czy przys艂uguje ci sta偶 i na jaki okres czasu, popro艣 o namiary gdzie sk艂ada膰 cv

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nbmbnm
odezwij sie jak mozesz na gg:45888838

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na 30 to moze nie ale na
to co robilas przez 4 lata ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamamamasasssaa
fajnie pracownik biurowy w szpitalu- a dokladnie czym bedziesz sie zajmowac? bo ja tez szukam stazu choc mam 29 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
no u nas w miescie by艂y sta偶e z urzedu pracy ale w zwi膮zku z tym 偶e pracodawcy traktowali tych ludzi jako tani膮 si艂臋 robocz膮 kt贸ra po roku mo偶na zwolni膰 to urz膮d pracy teraz zrobi艂 co艣 takiego 偶e dostaniesz staz z urz臋du pod warunkiem 偶e pracodawca zadeklaruje si臋 do zatrudnienia Cie po uko艅czeniu stazu. Wiec jak sie domyslacie pracodawcy ju偶 nie chca brac na staz. No do tej pory pilnowa艂am dziecka kole偶anki, normalnie mi p艂aci艂a ale to wiecie by艂a taka praca na lewo wi臋c do cv sobie tego nie wpisze. Pr贸bowa艂am szuka膰 w bran偶y opiekunek ale ka偶dy kogo sta膰 na opiekunke oczekuje kogos kto skonczy艂 pedagogie itp, albo 偶eby Pani by艂a starsza, poza tym wiecie pilnowanie dzieci to raczej tak wszyscy chca bez umowy a ja chce ju偶 mie膰 jaka艣 umow臋.,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szzz
najprawdopodobniej praca na rejestracji. Jutro zaczynam dwudniowe szkolenie w urz臋dzie pracy, w czwartek sta偶. Wiecej mam dowiedzie膰 sie na szkoleniu. U mnie w miejscowo艣ci jest bardzo duzo kandydat贸w na jedno miejsce. kiedy sk艂ada艂am na pracownika biurowego na komisariat by艂o 29os贸b na jedyne miejsce pracy. Przede wszystkim dzwo艅 co 2-3dni do urz臋du spyta膰 czy jakie艣 nowe firmy sk艂ada艂y wnioski, bo to do艣膰 dynamicznie sie zmienia, akceptuj膮 nowe wnioski albo poprzednie oferty s膮 juz nieaktualne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hibk
mam to samo, z tym ze mialam swoje dzieci do odchowania. obecnie 24lata i nie pracowalam jeszcze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamamamasasssaa
li po polsku- rejestratorka medyczna.

Udost臋pnij ten post

praktycznie ka偶da prace fizyczna mozna dostac bez doswiadczenia praca w knajpach typu fast food czy gdzies na kuchnii albo praca na akord czy jako przedstawiciel handlowy czesto w ogloszeniach pisza ze bez doswiadczenia zalezy co cie interesuje i w jakiej pracy bys sie widziala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniczka :P
Moja pierwsza praca to praktyki zawodowe potem nad morzem a potem to ju偶 si臋 co艣 znalaz艂o sama szuka艂am ale po znajomo艣ciach szybciej Ci si臋 uda. Cierpliwo艣ci i wytrwa艂o艣ci 偶ycz臋 w szukaniu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja pierwsza praca
to callcenter (dla sieci Orange) sprzedawalam abonamenty na tel.komorkowe - polecam ,co prawda podstawa szalu nie robila 6zl/h ale do tego dochodzila prowizja za kazda umowe,ktora klient podpisal -wiec spokojnie na pierwsza prace 1800-1900 zl.przy elastycznych godzinach pracy bylo dla mnie jak w niebie ;-))) praca ciezka ,meczaca ,ale dzieki temu swietne kursy i szkolenia ,techniki sprzedazy (czyli manipulacji klientami sieci orange :-))) wiele sie nauczylam ;-) moim zdaniuem idealne doswiadczenie na pierwsza prace (swoje dziecko tez wysle do jakiegos callcenter zeby zdobylo umiejetnosci i wiedze ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
ludzie no piszcie gdzie odbywali艣cie sw膮 pierwsz膮 prace !!! moje kole偶anki 2 lata temu te偶 dosta艂y si臋 na sta偶 w policji. Powiedzia艂y 偶e to by艂 dramat. Nikt ich do niczego nie wprowadzi艂, wszystko mia艂y za艂apa膰 same, darli sie po nich. Podrywali ich, masakra, 偶adna po uko艅czeniu sta偶u nie chcia艂a tam zostac cho膰 niekt贸re mia艂y mozliwo艣膰 zatrudnienia na etat.

Udost臋pnij ten post

moja pierwsza pierwsza to jeszcze w gim na ulotkach potem w gazecie wyborczej nastepnie w pizzerii, na stolowce jako kelnerka a teraz w biurze, wiekszosc ogloszen znajdziesz w sieci lub w gazetach

Udost臋pnij ten post

chwalisz sobie prace w callcenter ? pytam bo wlasnie marne opinie o tym slyszalam ogolnie ludzie uciekaja z niej;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szzz
W callcenter juz sie nie zarabia tak dobrze jak kiedy艣,du偶o ludzi jest uczulonych na telefoniczych naci膮gaczy i jak tylko s艂ysz膮 ''dzwoni臋 z firmy....'' to odk艂adaj膮 s艂uchawk臋 nim zd膮zysz cokolwiek powiedzie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
na pewno nie chce pracy typu akwizytor, sprzedarz aktywna itp Po prostu to nie dla mnie, jestem nie艣mia艂a, nie potrafi艂abym nikomu nic wcisn膮膰. Myslalam o pracy jako kelnerk ale mama 2 kole偶anki kt贸re s膮 kelnerkami i jak widze jak one lataj膮 z pe艂nymi tacami na jednej r臋ce to mnie przera偶a. ja bym zaraz cos na pewno rozbi艂a. najbardziej by mi odpowiada艂a sprzeda偶 w jakim艣 punkcie na zasadzie 偶e klient przychodzi i kupuje a nie 偶e mam mu cos wciska膰. Ale jak ja mam pisa膰 cv jak nigdzie nie robi艂am? jak pisaliscie swoje pierwsze cv???

Udost臋pnij ten post

no wlasnie... dlatego pierwsze 20 ogloszen o prace to wlasnie tego typu zajecia oraz przedstawieciele handlowi czy do kontaktu z klientem:/ wiec masakra zeby cos znalesc... ale jak to jest ze stazami czy nie istnieja jakies limity wiekowe? i kiedy sa przydzielane jest luty a wiem ze moi znajomi wciaz nei moga uzyskac informacji o tym czy sa przyznawane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
no dok艂adnie tak jak piszesz. Na 20 og艂osze艅 19 to telemarketing, pozyskiwanie klient贸w, callcenter, akwizycja generalnie wciskanie ludziom produktu. Ja sie to tego kompletnie nie nadaje. wszystkie ma艂e normalne firmy kt贸re szukaja kogo艣 na d艂u偶ej do normalnej pracy oczekuj膮 doswiadczenia zawodowego... :(

Udost臋pnij ten post

prawde powiedziawszy to nie wiem jak ci pomoc bo sama szukam pracy i rece opadaja kiedy ogladam ogloszenia min 3 lata doswiadczenia na danym stanowisku... a placa minimalna lub umowa zlecenie nie wiem gdzie jest praca dla mlodych ludzi i jakie perspektywy by zaczac wlasne zycie skoro przy takich zarobkach ni estac na wynajem/oplaty/wyzywienie to mni enajbardziej dobija

Udost臋pnij ten post

Prawa jest taka, 偶e szans na to, by艣 dosta艂a prac臋 bez do艣wiadczenia, bez statusu studenta i nie w callcenter oraz nie sta偶 w zasadzie nie ma. Nie ma i tyle Mo偶esz pr贸bowa膰, ale musisz mie膰 jakie艣 umiej臋tno艣ci , a pisz膮c CV - dobrze je sprzeda膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
bo偶e do czego to dosz艂o 偶e cz艂owiek we藕mie jak膮kolwiek prace. Po co sie kszta艂ci膰 w jakim艣 konkretnym kierunku jak i tak kazdy we藕mie co jest. Do czego to dosz艂o 偶eby o cz艂owieku kt贸ry zarabia ponad 2000 mowi膰 偶e ma dobrze p艂atna prace. teraz prawie ka偶dy zarabia minimaln膮 p艂ace. Co to za chory kraj. ja tego nie kumam, wszechobecny konsumpcjonizm jest a nigdzie nie ma pracy....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna marianna
Moja pierwsza praca to by艂o au pair za granic膮 a potem sta偶e (u notariusza i w biurze rachunkowym).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tyrytyt
moja 1. praca to byla hostessa w supermarkecie. pracy szukalam przez internet i znalzlam, wszystko przebieglo uczciwie-kase mi zaplacono.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elektronike艂e ausf.II
moja pierwsza praca trwa艂a 2 dni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tgtreyhgtryht
czemu?