Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
manga28

Usypianie niemowlaka

Polecane posty

Hej dziewczyny! Jestem mamą prawie półrocznego Adasia. Mam problem z jego usypianiem i liczę na waszą pomoc. Adaś przez pierwsze miesiące życia cierpiał na kolkę i w związku z tym był usypiany na rękach. Ok 4 m-ca życia postanowiłam nauczyc go zasypiania w łóżeczku. Szło nam calkiem nieźle. Mały dosyc szybko zasypiał. Zazwyczaj siedziałam przy nim (tak, żeby nie widział mojej twarzy) i jak zaczynał marudzic głaskałam po główce, wkładałam smoka i po jakimś czasie odpływał :) Zdarzało się też tak, że wychodziłam z pokoju a mały zasypiał sam. No i właśnie kolejnym krokiem miało byc zasypianie bez mojej obecności ale jakieś 4 tyg temu zaczął się dramat... Adaś nie umie się wyciszyc. Kręci się, marudzi, wyjmuje smoka(bez niego nie zaśnie) i nie umie go później dobrze włożyc, przekręca się na brzuch i wokół własnej osi tak, że blokuje się w poprzek łóżeczka. Widac, że jest zmęczony bo trze oczka ale obojętnie czy jestem obok, czy go głaszczę po główce czy nie, nie może się wyciszyc i zasnąc. Nie wiem co robię nie tak. Codziennie stosuję rytuały, kładę go spac o tej samej porze wieczorem i w dzień kiedy tylko zobaczę pierwsze oznaki zmęczenia, staram się byc spokojna, opanowana i go nie rozbudzac, włączam mu też dzwięki suszarki ;) . Raczej nie jest mu za ciepło ani za zimno, nie jest głodny. O co więc chodzi? Próbowałam go też troszkę przetrzymac. Wychodziłam z pokoju i czekałam jakiś czas ale jak tylko wracałam on leżął w jakiejś dziwnej, niewygodnej pozycji i oczywiście bez smoka. Dodam jeszcze, że w nocy jest wszystko ok. Nawet jak budzi się na jedzenie to po opróżnieniu butli odwraca się na boczek i zasypia w kilka sekund. Problem pojawia się w porze dziennych drzemek i wieczorem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować