Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanonier714

pytanie do mieszkanców londynu - metro

Polecane posty

Gość kanonier714

Czesc. Wybieram się 19lutego do londynu i mam takie pytanie do kogoś kto jest w londyńskim metrze obcykany. Czy jeśli kupie ten jednodniowy bilet(travelcard) na metro, to będę mógł nim pokonać trasę z Earl's Court do Arsenal cały czas jedną linią Piccadilly Line? Arsenal to 2 strefa, a earl's Court pisze że jest to 1/2. czyli jak to jest? jaką będę musiał kupić travelcard, żeby przejechać z tego jednego punktu do drugiego? Proszę o odpowiedzi tylko tych , którzy są pewni swojej odpowiedzi.

Gość Facet z Marsa
tfl.gov.uk zapraszam do lektury

Gość onlondonA
tak na calodziennym travelcard mozesz jezdzic jak nazwa wskazuje caly dzien wiec na tej trasie jak najbardziej

Gość kanonier714
No rozumiem, że cały dzień. Może inaczej. Napisze mi ktoś jaką tą travelcard będę musiał kupić żeby przejechać z Arsenal do Earl's Court i spowrotem ? Jest to linia granatowa Piccadilly Line http://pgoh13.com/london_tube.gif

Gość dziewczynanglika
masz kupic travelcard na strefy 1-2

Gość meciekmpeciek
masz karte oyster czy nie? jesli nie to musisz sobie kupic albo dwa pojedyncze bilety na strefe 1-2 po 4.50 kazdy albo calodzienna travelcard na strefe 1-2 8.00 jesli jedziesz w godzinach szczytu albo 7.30 poza szczytem czyli po 9.30 rano. Jesli masz travelcard to mzoesz tez autobusem jechac, a na pojedynczych biletach juz nie

Gość meciekmpeciek
nie wiem czemu znaczek funta mi nei wyskoczyl>>>chodzi o to ze travel card w szyscie kosztuje 8 funtow a poza 7.30 funta

Gość Aparat007
@ dziewczynanglika - zebys kupy nie zrobila ze szczescie Ty pusta idiotko. To pewnie twoj zyciowy sukces? a drugim bedzie urodzenie ciapatego karalucha:D

Gość karmbowa austronautka
Jesli chcesz dojechac ze strefy 1 do strefy 2 to mozesz kupic Travelke na strefy 1-2 i wtedy caly dzien mozesz na nia jezdzic w obrebie tych stref. Jesli jedziesz tylko z Earls Court (strefa1/2) do strefy 2 to Travelcard na strefe 2 Ci wystarczy, albo kup sobie tylko bilet na ta trase, moze bedzie taniej niz bilet na caly dzien.

Odpowiadam na pytanie. Tak, z Earl's Court -ja tu mieszkam - dojedziesz bez zadnych przesiadek linia Picadilly (granatowa) do stacji metro Arsenal. Nie wysiadasz z metro w ogole. Linia Picadilly jedzie prosto do Cockfosters i zatrzymuje sie na Arsenal. Bilet calodniowy jak najbardziej ale jesli nie bedziesz juz tego dnia korzystal ze srodkow transportu publicznego, to kup tylko bilet na ten jeden pojedynczy przejazd, wyjdzie Ci taniej o kilka funtow. Milego pobytu w Londynie. Przypomniales mi moje poczatki w ubieglym roku. :)

Gość waz zbozowy w gaciach
karmbowa austronautka gadasz bzdury, nie wazne ze earls court i arsenal sa w strefie 2, zeby tam dojechac koles bedzie jechal przez strefe 1 (nawet jak nei wysiada w obrebie tej strefy) i musi miec travelke na 1 i 2 a nie tylko na sama 2 strefe