Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanyB16

Smutno mi ...... Benedykt XVI abdykuje

Polecane posty

Gość zatroskanyB16

Ten świat już nie będzie taki sam, Benedykt XVI abdykuje Smutno Mi

Gość readioheadnun
bzdura, mi peklo serce jak PapiezPolak umarł, a ten Papież od początku mi sie nie podobał. Teraz papieżem albo zostanie ktoś dobry albo islam zaleje świat :(

Gość zostań z nami....
już mi go tak bardzo brakuje i wiem co On teraz może czuć Też mi smutno:(

Gość NGCx
benedykt ma takie szatanskie spojrzenie

Gość Panienka z okienka..
Papież Benedykt XVI na pewno chciałby dalej prowadzić Kościół święty i na pewno wierzy że się nie poddamy. Bóg z nami więc...?

Gość Ania2222222222222
ja go jakoś lubiłam ... też mi smutno

Gość zatroskanyB16
tak, łatwo sie czepiać do Benedykta 16 który podlegał instrukcja niejakiego Wojtyły czy jak mu tam było, żal wielki iż tak wspaniały Papież jak Benedykt odchodzi ale zawsze w złych rzeczach zanjdujmy iskierki pozytywne , a tu jest jedna ....... opóźni sie kanonizacja Wojtyły Benedetto

przecież to był Papież-Nazista (w 45 Niemcy byli dobrzy i tylko w NRD), więc czego żałować?

Gość Głęboko Wierzący Poganin
Chrześcijaństwo kłamstwem i podstępem podbiło Europę wraz ze Słowianami, nakładając na jej ludności olbrzymie obciążenia i wolnych dotychczas ludzi w niewolników w ramach pańszczyzna i dziesięciny. A wam smutno, że odchodzi następca okupanta z którymi walczyli wasi dziadowie? Naturalną wiarą Słowian jak i reszty aryjskich ludów jest pogaństwo. Chrześcijaństwo i reszta semickich bajek jest dla ŻYDÓW lub arabów. http://youtu.be/6FIxJqpXcL4

Gość Różowa111,
Aniuuu ale JA ciebie nie lubie ty szmato!!

Gość ojcze nasz.....
Piotr chciał uciec z Rzymu, co wtedy mu powiedział Jezus na drodze z Rzymu? Papież jest następcą św.Piotra, żaden Papież nie abdykował dobrowolnie! Papież to nie zawód tu nie przechodzi się na emeryturę! Gdy wybiorą Papieża Kamerling kościoła Rzymskiego pyta się trzykrotnie czy przyjmuje nowo wybrany kardynał ten ciężar, Joseph Ratzinger to potwierdził, wiedział że jest już stary i w podeszłym wieku, był wtedy już tego świadomy! Nie powinien brać tego krzyża i ciężaru jego jeżeli wiedział że go nie udźwignie! Ta decyzja nie jest dobrą decyzją jak twierdzą w większości mediów. Papież to nie zawód! Papież to Piotr naszych czasów i jeżeli ten Piotr stwierdza że brakuje mu tak siły ciała, jak i ducha, to jest złe! To jest dezercja i ucieczka! To tak samo jak zrobił św. Piotr chcąc uciec z Rzymu! Jan Paweł II był gorzej schorowanym człowiekiem niż Benedykt XVI i do końca dźwigał ten krzyż, inni Papieże też! Na koniec , czy wyobrażacie sobie taką sytuację: Nowo wybrany, młodszy Papież przewodniczy uroczystościom pogrzebowym swego poprzednika który jeszcze będzie żył za jego pontyfikatu a zapewne umrze za jakiś okres czasu w czasie trwania tego nowego? Sytuacja jest bezwzględnie dziwna, Zapewne Joseph Ratzinger jest człowiekiem słabej wiary i słabego charakteru skoro nie radzi sobie z brzemieniem jakim go obdarzyli w czasie jego wyboru kardynałowie a na który to odpowiedział: TAK Wobec tego stwierdzam z papież Benedykt 16 jest po prostu tchórzem. Amen

JP2 się nie poddał, Breżniew do końca wytrwał, a szkopska pipa pękła ze zmęczenia

Gość zatroskanyB16
to lepszy był wojtyła na którego smierć patrzył cały świat, Benedykt jak ocżłowiek myslacy woli uniknac zenujacego big Brothera w Watykanie. i smiesznych rzeczy tupu że człoowiek będący w stanie agonalnym podobno pisał (lol) i błogosławił ( ....hm...) swiat juz to widział ....i ... nic tak wiec podziwiam Benedykta za jego odwage choć smutno mi że zostawia Nas w tak trudnym czasie , a co do tego ze był członkiem Werhmachtu, w tamtym czasie nie miał wyboru ....

Gość GrubaBoBozenka
a mi jest smutno bo chłopak mnie zdradził :(