Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ela34

składanie aplikacji bez ogłoszeń rekrutacyjnych

Polecane posty

Gość ela34

w urzędach i jednostkach organizacyjnych im podległych. Właśnie - urząd gminy,miasta ma obowiązek odpowiedzieć na moją ofertę w ciągu 14 dni (czego zazwyczaj nie czyni, wówczas mogę składać skargę na zwłokę, tylko czy po tym coś zyskam - bo etauu to raczej nie), a jak jest ze strażą gminną podlęgłą pod urząd, jak jest ze szkołami,które przecież też NIE muszą ogłaszać naborów na stanowiska administracyjne i obsługi (z wyjątkiem a la kierowniczych,typu główny księgowy) ???? Czy jest jakiś zapis,narzędzie,na które mogę się powołać pytając o ..etap rozpatrzenia mojego podania? W moim rejonie jest tak,że nabory zakończone zostały w 2009r - wg oficjalnych informacji na bipach, wiadomo jednak,że jest rotacja,są szarady - ludzie się zmianiają,przychodzą kolejni,bez naborów i ogłoszeń - jak wszędzie. Dajcie znać,czy mogę wymagać chociaż odpowiedzi pisemnej,uzasadnienia odmowy, czy nawet i w tej kwestii urząd,straż,szkoła,czy komunalne zakłądy lokalne są poza prawem pozdrawiam!

Gość jednostki sektora publicznego
Informacja publiczna - To każda wiadomość wytworzona lub odnosząca się do władz publicznych, do faktów i stanów istniejących. Dotyczy każdej informacji, która związana jest działaniem urzędów.Obowiązek udostępniania informacji publicznej nałożony jest zgodnie z art. 4 ust. 1 pkt 5 ustawie o dostępie do informacji publicznej na organizacje pozarządowe, które również w przypadku gospodarowania mieniem publicznym lub wykonywaniu zadań publicznych powinny prowadzić Biuletyny Informacji Publicznej. W przypadku braku możliwości uzyskania informacji publicznej jedną skuteczną drogą jest złożenie skargi do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego na bezczynność urzędu/instytucji, która nie chce udostępnić informacji publicznej. Odmowa udostępnienia informacji publicznej następuje w formie decyzji administracyjnej.

Gość też zainteresowana
i nic?nikt nic nie wie?????